10 ani de Maria T

Bălănescu Quartet vin într-un concert tare frumos la noi, la Fratelli Studios joi de la ora 20.00. Vă semnalez treaba aceasta cu drag, fiindcă muzica bună trebuie să ajungă la urechile voastre. Este de datoria noastră, a vocilor răsunătoare, să vă îndreptăm către opera de artă de calitate.

Legat de ultima parte a paragrafului de mai sus, al meu profesor de literatură rămână, istoric și critic literar, domnul Răzvan Voncu, a adus la unul din cursurile sale problema ideii că „nu cumva noi, românii, suntem de vină pentru promovarea operei de artă de slabă calitate la noi și implicit a popularizării ei de astăzi?”. Uite că a venit momentul să schimbăm, iar eu tot mă lupt cu schimbarea asta de ceva timp, după cum se poate observa din ce scriu.

Prin urmare, pentru o seară de delectare culturală, printr-o muzică inedită și într-un cadru inedit, vă invit alături de varianta extinsă a cvartetului lui Alexandru Bălănescu. Show-ul va fi o operă de artă contemporană îmbinând mai multe treburi pe care le veți experimenta la fața locului.

Ocazia? Aniversarea albumului Maria T, lansat în 2005. Pentru asta, domnii au lansat o variantă re-orchestrată a acestuia sub casa de discuri Universal România. Overground merită aplauze pentru ceea ce face prin aceste evenimente. Bravo, oameni frumoși!

Cât despre voi, am o întrebare: ne zărim acolo, da? Adică sigur trebuie să fiți acolo. Bilete se mai găsesc aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.