12 seriale care să ruleze pe background

12 seriale care să ruleze pe background

Întrebare: între a închide televizorul și a porni un serial pe Netflix fără să-l urmărești atent, de ce o faci pe a doua?

Toți am fost și încă suntem acolo. Eu, unul, recunosc. De multe ori am simțit nevoia să văd ceva lejer, care să nu-mi solicite prea mult neuronii.

Știți și voi, serialele alea pentru care nu depui efort. Te țin acolo, dar mai speli vasele, mai scrollezi pe Facebook, mai vorbești cu cineva etc.

E acolo doar să meargă în gol, să consume curent și să-ți mai atragă privirea din când în când. În rest, second screen la modul turbo.

Așa că am făcut lista asta cu 12 seriale care să ruleze pe background. Pe unele din ele le-am terminat, pe altele încă le mai las să curgă.

Știu ce se întâmplă în ele, dar nici nu-mi bat capul prea tare.

De asemenea, serialele astea sunt OK de urmărit atunci când vii rupt de oboseală acasă și vrei să intri ușor la somn, fără bătăi de cap.

Cum sunt cărțile lui Sadoveanu, le citești ca să adormi.

Au acțiune, au niște suspans sau sunt exagerate, dar meh, le iei așa cum sunt, iar după un episod Netflix-ul încă merge, dar tu deja sforăi.

Jane the Virgin

Până la urmă serialul ăsta e destul de inteligent. E foarte bine scris, e extrem de meta și are suspansul ăla tipic telenovelelor.

Numai că Jane The Virgin face uz de multă ironie, de asta e și meta, folosește ecuația clasică de telenovelă cu multe inserții contemporane.

Faza e că după prea multe episoade de genul ăsta, te cam pierde. Așa că devine serialul ideal la care să nu fii atent, dar să mai prinzi câte ceva pe parcurs.

Santa Clarita Diet

Ăsta a avut o idee interesantă la început. Faptul că se desfășoară atât de familial pe fundalul unor evenimente destul de gruesome îl face destul de aparte.

A fost anulat de Netflix după vreo 3 sezoane, așa că are un final în cele din urmă, numai că dacă nu ai apucat să-l vezi până acum, încearcă. Dăi și cu aspiratorul în paralel, merge cu fazele sângeroase.

Outer Banks

Outer Banks e un serial pentru tineri, cu și despre tineri. La bază are niște teme destul de complicate: diferența de clase sociale, orfani și toată problema unor copii lipsiți de părinți, violență domestică amestecate toate cu niște peisaje mișto și căutarea unei comori ascunse pe o navă scufundată în urmă cu foarte mulți ani.

La fel, ideile sunt interesante, execuția lasă de dorit și-l plasează lejer în lista asta.

https://www.youtube.com/watch?v=GC68w9tvv6I

Sex and The City

Recomandare venită de la Andreea, care s-a uitat recent la toată seria.

Mi-a zis că nu-i cine știe ce, e interesant și te delectezi cu destul de multe situații fascinante din New York-ul sfârșitului anilor ’90 și începutul 2000.

Andreea zice că are unele episoade OK, altele sunt meh, prin urmare e între și între. La latitudinea fiecăruia.

Grace & Frankie

Grace & Frankie tratează o situație aparte, foarte interesantă în contextul dat. Imaginați-vă două bătrânele care își deschid o afacere cu vibratoare, iar bărbații lor descoperă la 60 de ani că sunt gay și se iubesc.

Pretextul e foarte bun, dar cu timpul devine telenovela aia la care te uiți pasiv. Asta nu înseamnă că unele dialoguri sau episoade nu tratează niște situații chiar interesante.

Magic For Humans

Un magician american a găsit contextul și formatul pentru o serie Netflix, cu capitole per episod.

Demonstrează multe chestiuni interesante despre oameni în relație cu magia și iluzionismul. E amuzant, merge perfect înainte să te bagi la somn.

The Good Place

The Good Place mi se pare că a fost bun în primul sezon. Amețitor de bun, aș zice, cu toată roata aia de evenimente repetitive.

Ulterior nu s-a mai ridicat la nivelul propus de primul sezon și a căzut în lista asta. Meh, still worth a try.

https://www.youtube.com/watch?v=RfBgT5djaQw

Big Mouth

Pe cât de mult îl apreciez pe Bill Burr atunci când urcă pe scenă și-și face numărul de stand-up, pe atât de puțin i-am apreciat animația.

Nu e cine știe ce, lasă mult de dorit chiar și în comparație cu Family Guy, care a deraiat mult de la sezonul 5 încoace. Dar e bun de urmărit când stai pe telefon și vrei să mai râzi din când în când.

The World’s Most Extraordinary Homes

Vrei ceva mega lejer și eye pleasing de urmărit? Căuta asta pe Netflix și bagă play. Vezi tot felul de case amenajate mișto, cu povestea lor cu tot.

Mai un scroll pe Facebook, mai o imagine mișto, mai o inspirație de ce să-ți faci în living, dar îți dai seama că n-ai bani. Asta-i viața.

The Circle (guilty-pleasure)

The Circle are un loc special în inima mea. E cu influencing, minciuni, voturi, întâlniri secrete etc.

Sunt țațele din fața blocului. E tot ce trebuie. Eu l-am urmărit cu extrem de mult amuzament. Nu foarte atent, dar suficient cât să mă prind de ce se întâmplă și să mă bucur de fazele amuzante.

Paradise PD

Paradise PD e animația aia care n-are nicio treabă cu corectitudinea politică. Le zice pe față.

Cu sex, injurii, inegalitate de șanse, rasă, sex, complet necenzurat și foarte brutal. Dar, evident, norma a fost setată de Family Guy în cazul tipurilor ăstora de animații. Prin urmare, așteptați-vă la ceva comic, dar pe alocuri nu chiar atât de comic.

The Floor is Lava

Ăsta s-a lansat recent. E un format plecat din copilărie, cu meme-uri de actualitate și mai nou competiție.

E un reality show în care participă diferite echipe ce trec prin mai multe probe. Evident, n-au voie să pice în lavă. Trebuie să facă circuitul complet pentru a câștiga marele premiu.

Bun de urmărit când vrei să nu-ți funcționeze creierul.


În încheiere, sunt ferm convins că printre voi există fani care disconsideră opinia mea și chiar respect asta.

Nu e musai să fie cum spun eu, unele dintre aceste seriale ar putea chiar să vă placă și să vreți să le urmăriți pe bune. Go ahead, nu judecă nimeni.

Dacă aveți și alte seriale care s-ar încadra în lista asta, vă aștept propunerile în comentarii, cu precizarea că totul e subiectiv, nu? 😀

2 responses to “12 seriale care să ruleze pe background”

Leave a Reply

Your email address will not be published.