14 – Nu

Astăzi suntem în 14 februarie, ultimul an din calendarul mayaş. Sigur vom muri.. cândva. Nu sărbătoresc Valentine’s Day, e o chestie ce ţine de marketing, iar eu cum nu lucrez printr-un departament de marketing la vreo firmă, mă menţin ferm pe poziţie şi-mi exprim sentimentul drag ca anul trecut şi ca acum doi ani şi ca mereu – nu există această sărbătoare la noi. La noi există Dragobetele, puţin mai încolo de ziua asta, cu 10 zile mai exact.

Într-adevăr, spre deosebire de Dragobete, această dată importată de la americani este mult mai modernă şi mai nouă (că n-a fost importată de foarte mult timp), astfel depăşeşte prea banala şi tradiţionala noastră sărbătoare de Dragobete. Astăzi e o zi normală. Cu toate acestea, consider că, indiferent că e 14 sau 24, trebuie să iubim aşa cum am iubit din prima zi când ne-am văzut păcatul. Nu trebuie să exagerăm în iubire la aceste două dăţi, trebuie să fim noi, aşa cum suntem mereu.

Nu înţeleg de ce curg relaţiile pe Facebook în perioada asta, de ce curg mesajele de dragoste tot pe Facebook în perioada asta (mai eşti şi rugat să dai neapărat LIKE), de ce vin imagini şi tot felul de lucruri frumoase în perioada asta ? de ce nu vin mereu ? este o ocazie specială, înţeleg, dar cu riscul să mă repet, iubiţi aşa cum aţi iubit din prima zi.

Nu mă întrebaţi ce sărbătoare prefer mai mult, pentru mine nu există Valentine’s Day, aproape că nu există nici Dragobete, nu acum. Pentru mine ăstea există în fiecare zi când iubesc. Acum să nu ziceţi că sunt un dur şi ironic mereu şi mă rog, v-am arătat şi partea asta. Succes vă zic !

0 responses to “14 – Nu”

Leave a Reply

Your email address will not be published.