2015. Deezer și playlist-ul Spuneri Muzicale

În clasa a VIII-a am făcut cunoștință pentru prima dată cu fenomenul de radio. Pe atunci erau foarte la modă radio-urile online făcute cu Shoutcast de la Winamp. Puneai ce melodii aveai prin calculator, lăsai dedicații prin Y!Messenger și trăiai momentul. Inevitabil aveam să mă îndrăgostesc și să primesc microbul acesta cu totul.

Am învățat că-i foarte important să pui muzică, dar s-o pui într-un anume fel, s-o aduni pe cea mai bună la un loc și s-o oferi lumii. Să arăți cultura ta muzicală. După 15 ani de dans sportiv, am ajuns să fiu foarte prieten cu muzica, s-o simt și să-mi vibreze fiecare părticică din corp la auzul ei, dar doar unele melodii ajung să-mi pună la încercare toate gândurile, întreg sufletul și conține armonia de unde sonore căutate.

Pe aceea am învățat, treptat și constant s-o împart cu lumea care m-a urmărit și mă urmărește. Din 2013 adun anual melodii care mi se par fantastice de ascultat mult timp și după ce au fost lansate. Le adun într-un playlist pe care îl ofer lumii. Ideea este că de-a lungul anului, cât stau să le strâng, ele apar în anumite momente și creează astfel, involuntar, o poveste.

Fiecare melodie e o poveste. O poveste pentru compozitor, apoi pentru trupă, iar în cele din urmă pentru ascultător. Vă dați seama cât poate să circule?

În cele din urmă, tradiția se păstrează. Un mare playlist vine către voi la finalul anului, mai curat, cu melodii alese pe sprânceană, dar până acolo vă las unul ce se va actualiza de-a lungul anului cu melodii. Unele vor fi și-n cel de final, altele nu sunt în acesta ca să facem o mică surpriză.

Cu gândul la cele spuse și ceea ce urmează, ca să vă fac condiția fizică pentru neașteptarea neașteptată de voi, atașat, playlistul Deezer cu melodiile prin care sper să vă fac să dansați, să contemplați, sufletul să vi-l inundați de trăiri intense și gândurile să ardă sub soarele verii pe plaja favorită, ori fie locul pe care vi-l imaginați.

P.S.: Între timp s-a născut pagina de facebook #AdiSpuneriMuzicale, pagina și hashtagul. Pe pagină veți găsi cele mai noi unde sonore indie, rock, underground, electronic (de la genul propriu-zis până la dubstep – dnb) și recomandări de evenimente muzicale și noutăți. A și playlistul de mai jos. 😀

0 responses to “2015. Deezer și playlist-ul Spuneri Muzicale”

Leave a Reply

Your email address will not be published.