3Fest 2012

M-am gândit și tot răzgândit despre cum aș putea să atrag lumea direct din titlu, de fapt, mai degrabă cum aș putea descrie mai bine acest super festival direct din titlu. Ei bine, nu are nevoie de mai mult de atât, consider eu care nu prea sunt as în ale recenziilor (de orice fel). Festivalul a apărut în 2007 și este o competiție internațională ce are la bază arta și cultura.

Competițiile sunt pe bază de fotografie, film, muzică și teatru. Ceea ce m-a bucurat este faptul că am vazut foarte mulți tineri la festivalul ăsta, de fapt numai tineri. Tineri citiți, pasionați de artă, de cultură, drept urmare vezi rezultatele muncii lor cu care au participat la acest festival.

Spre rușinea mea n-am reușit să văd decât fotografiile din concurs și scurt-metrajele de la film. La concursurile de teatru și muzică n-am reușit să ajung, dar dacă a fost așa cum a fost la scurt-metraje, atunci cu siguranță am ratat un spectacol pe cinste. Vreau să spun că nu așteptam la competiția de film să văd lucruri complicate, să văd ceva profesionist ca să zic așa. Dar am văzut, am văzut și am rămas prost, pe românește spus.

Calitatea, modul de narare, ideea, conceptul, ce să mai – toate puse cap la cap astfel încât să-ți ofere un film de 5-10 minute captivant. Aplaud așadar toate scurt-metrajele participante și ai lor creatori.

Ca o concluzie, mă bucur să văd că în Argeș cultura nu moare, ba chiar încă mai are de trăit mult și bine de acum înainte pe aici, cel puțin atâta timp cât avem 3Fest. Felicit organizatorii și sponsorii și la anul să fie și mai bine de atât. Scuzele de rigoare pentru întârzierea articolului vouă, deoarece festivalul a fost săptămâna trecută.

În video joacă Eduart Ionuț Militaru, Cristina-Valentina Voinea, iar filmul a fost produs de Ioana Grigore și Eduart Ionuț Militaru. Numai așa ca să vă faceți o idee de cât de bune au fost. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.