4 seriale pe care trebuie să le vezi

By | Spuneri

Nu contează că-i vară, iarnă, toamnă sau primăvară, serialele acestea sunt, din punctul meu de vedere, geniale și trebuie să îți aloci timp în această viață a ta pentru a le urmări. Menționez că aproape toate îți pot provoca dependență instant. Sunt continue până și în ziua de astăzi (update – mai puțin The Newsroom). Astfel, să începem lista cu cele patru seriale pe care le recomand.

Sherlock (9,3 IMDB)

Nici nu se putea altfel. Sherlock este varianta britanică, cea mai apropiată de cărțile cu Sherlock Holmes ale lui Sir Arthur Conan Doyle. Acțiunea se desfășoară în prezent în Marea Britanie și conține un protagonist mult mai deschis la tehnologie, însă nu vă imaginați că a renunțat la mica lui lupă.

Partea cea mai faină o reprezintă acțiunea din serial, foarte dinamică, surprinzătoare și rapidă. Felul în care se desfășoară rezolvarea cazurilor este genială, dar fulgerătoare și prin urmare, necesită un ochi ațintit spre orice detaliu pentru a înțelege. La final, bineînțeles vine și detalierea metodei de rezolvare. Îți provoacă concentrarea și spiritul de observator.

Partea nu foarte faină este că un episod durează cât un film, adică o oră și jumătate, iar un sezon este format din trei astfel de episoade. Nu sunt un adept al modului acesta de structură a unui serial, dar m-am obișnuit repede și am trecut cu vederea. De specificat mai este că întâlnim suspansul la orice pas și situațiile neprevăzute. Mai jos, un trailer al respectivului show TV.

Ca actori îi avem pe: Benedict Cumberbatch (Sherlock), Martin Freeman (Watson), Una Stubbs (Hudson), Rupert Graves (Lestrade).

Elementary (8 IMDB)

Elementary este variantă americană a lui Sherlock. Din pricina necesității de a respecta drepturile de autor ale cărților și serialului de mai sus, această variantă aduce mai multe modificări. Aici chiar întâlnim un Holmes dispus să folosească orice gadged pentru a detecta criminalul. Folosește un iPhone 4S modificat cu cameră ultra performantă atașată care lucrează și pe post de lupă (doar un exemplu).

Personajele au fost modificate, astfel Watson este o femeie, iar Irene, ei bine de Irene nu vă pot spune nimic deoarece vreau să vă uitați la serial. Ce m-a atras? Dinamica, tipul serialului, modul de structură, episoadele într-un număr generos (24 în sezonul 1) și o abordare foarte inedită. Mi-a plăcut faptul că aici întâlnim un altfel de umor, iar legăturile amoroase sunt nițel mai aprofundate și mai dese decât în partea cealaltă.

O chestie neplăcută o reprezintă monotonia pe care serialul o creează la început. Să zic, primele cinci episoade au cam același lucru. Un caz, rezolvarea lui și finalul care mai aduce puțină culoare prin prezentarea relației dintre Sherlock și Watson. Nimic mai mult. Abia după aceea începe cu adevărat acțiunea care la un moment dat atinge un punct culminant care te ține cu sufletul la gură.

Actori aici sunt: Lucy Liu (Joan Watson), Jonny Lee Miller (Sherlock), Aidan Quinn (Cpt. Gregson), Natalie Dormer (Irene Adler).

The Newsroom (8,7 IMBD)

Dinamism, rapiditatea conversațiilor, amuzament, situații critică, schimbări de ultim moment, toate acestea te fac să nu-ți mai dezlipești ochii de monitor/TV cât timp serialul acesta rulează. Nu i-am găsit sincer vreo hibă, e prea bun. Durează 60 de minute un episod și are de toate. Dacă ești pasionat de jurnalism cu atât mai bine.

Cum e Grey’s Anatomy pentru studenții de la medicină, cam așa-i și serialul acesta pentru studenții de la jurnalism.

Scris de Aaron Sorkin, omul își arată din nou mintea sa genială. Actorii sunt aleși la fix pentru rolurile lor.

Aa, actori: Jeff Daniels (Will McAvoy – protagonist), Emily Mortimer (MacKenzie McHale), John Gallagher Jr. (Jim Harper).

Suits (8,8 IMDB)

Acesta-i cel mai recent serial intrat în atenția mea. Ajuns acum la sezonul 3, Suits e serialul care îmbină eleganța cu brutalitatea cel mai bine. Prezintă oamenii fără scrupule, viața personală care e pe planul secund când munca-i dificilă, cum să-ți salvezi colegul aflat la ananghie și cum să ții o minciună bine ascunsă de ochii lumii. Din nou am fost atras de acțiunea foarte dinamică, situațiile critice, modul în care personajele se descurcă în acestea, relațiile pline de umor dintre ele și un Gabriel Macht care joacă la cel mai înalt nivel.

Nota de pe IMDB cred că spune totul. Este un serial #cudetoate care merită urmărit. Situații neprevăzute, trădări, dorință de putere deplină și încălcarea legii acolo unde e nevoie de către niște avocați, fiindcă asta sunt de fapt de meserie – avocați. Structura serialului mă încântă, mai ales că episoadele au crescut în număr de la sezonul 1 la 2. De la 12 la 16, iar timpul este numai bun, în 43 de minute.

Și dacă mai sus am făcut o corelație între studenți și seriale, aici cei de la drept sunt cei mai mari fani (ar trebui să fie).

Actori: Gabriel Macht (Harvey Specter – protagonist), Patrick J. Adams (Mike Ross – tot protagonist), Rick Hoffman (Luis Litt – un fel de bun antagonist), Gina Torres (Jessica Pearson – șefa).

Cam astea sunt cele patru seriale pe care le recomand cu căldură. Am încercat să nu scriu 50 de paragrafe la ele fiindcă nu consider că-și au rostul. Scurt și la obiect. Se poate vedea că este vorba despre suspans, dinamism, acțiune și situații surprinzătoare. Notele de pe site-ul de specialitate IMDB sunt suficient de mari ca să-mi susțină punctul de vedere. Prin urmare, ce mai așteptați? Începeți de urmăriți!

În altă ordine de idei, care sunt serialele voastre favorite?

0 Responses to " 4 seriale pe care trebuie să le vezi "

  1. Alex N. says:

    Serialul care mi-a placut mult de tot, cel putin primele doua sezoane, a fost Prison Break.

  2. Razvan says:

    Suits urmăresc deja, o să mă uit peste celelalte pentru că vreau să încep ceva nou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.