6 ore de la Sibiu la București

6 ore de la Sibiu la București

În viață, în general și în România, în particular, se întâmplă de-a lungul timpului multe evenimente pe care nu ți le poți explica nicicum.

Chiar dacă, logic, tu știi de ce stau lucrurile așa, cumva se cască o gaură neagră care te lasă cu o impresie. Bună sau rea.

Cum ar fi să-ți ajungă trenul devreme în gară, deși tu ai antecedente cu CFR pentru care compania feroviară are să-ți înapoieze niște ore din viață pe care ți le-a luat aiurea.

Sau cum ar fi să mai vezi 5km de autostradă inaugurați care nu folosesc nimănui.

Sau un semafor într-un loc unde ar fi mers de minune un giratoriu pentru o fluidizare mai bună a traficului.

Sau un polițist rutier care își face foarte bine treaba. Ok, asta-i deja prea mult.

Dar ați înțeles despre ce e vorba. Știm ce-i cu momentele astea, ce-i cu realitatea asta bălțată, dar ceva tot nu se leagă. Nu se pupă ca două piese de Lego perfect îmbinate.

Duminică m-am întors din concediu. Am fost până la Sadu alături de prietenii mei, unde am stat la poalele munților și ne-am văzut de viață.

La întoarcere, am venit pe Valea Oltului, acest drum absolut hidos din toate punctele de vedere (nu că n-ai avea ce vedea, să zicem că în proporție de 40% poți căsca ochii pe sus). Dar drumul în sine, îngust, periculos, plin de tiriști și spații mici de manevră îți dă o anxietate „minunată”.

Am mers bară la bară la Călimănești, apoi pe centura Râmnicu Vâlcea, mai apoi pe Valea Ursului la intrare în Pitești și sacadat la intrarea în capitală pe A1.

N-ai zice că-s multe, nu?

La 18:45 când am intrat în București, m-a lovit. Am zis, băi, tată, noi suntem de 6 ore pe drum, mă…

Vezi? Știi cum s-a ajuns aici. Știi logic care e buba. Îți aduci aminte că la Râmnicu Vâlcea, un polițist rutier a făcut semn unor copii să traverseze E81 numai ca să-i întoarcă repede din drum că și-o fi dat el seama mid-way că nu e momemtul oportun.

Noroc că viteza era extrem de redusă.

Dar tot nu-ți vine să crezi. Te uiți de două ori la ceas, să nu crezi că ai halucinații. Da, mă, șașe ore pentru cât? 260 de kilometri?!

Și pe când te avânți spre Valea Oltului, la Tălmaciu zace un șantier liniștit. E viitorul, dar nu știm noi d-astea. Logic avem niște date, dar se cască gaura aia neagră și rămânem la final cu o impresie. Bună sau rea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.