A fost 1 Decembrie

By | Gânduri

Faţă de anul trecut, de data asta am avut un decembrie parcă mai primitor din punct de vedere al gradelor, de fapt, al vremii în general. A lipsit zăpada, frigul care anu trecut ţinea în case multe persoane de 1 decembrie. Am spus în emisiune că mă consider un român din punct de vedere geografic, de ce ? – pentru că nu mă consider un român din punct de vedere al caracterului, al genului de om ce se găseşte aici.

Majoritatea interviurilor cu vedetele care au făcut România mai cunoscută în ultimul timp, au avut atâta minciună în cuvinte ca niciodată. De la Inna până la ultimul actor vedetă, toţi minţeau cu zâmbetul pe buze, dar nu evitau la final să spună : “plec afară pentru mai bine”. Da, toţi ne amintim de România şi încercăm s-o facem o ţară mai bună, să ne lăudăm cu ea şi cu oamenii din ea, însă o dăm în bară lamentabil.

Toţi oamenii de valoare pleacă, pleacă din această ţară mizerabilă din punctul meu de vedere, pleacă aşa cum şi o actriţă a spus mai sus, pentru mai bine. Nu te poţi dezvolta aici, nu îţi poţi arăta calităţile deoarece sunt alţi oameni cu moţ care vor să rămână pe poziţii şi să ignore lucrurile valoroase ce vin din spate. Da, a fost 1 decembrie, iar pentru mine, a fost o altă dată în calendar, una care a anunţat începerea ultimei luni din an.

Probabil cu generaţia mea, n-o să mai scriu cuvintele de mai sus şi noi o să avem posibilitatea să schimbăm ceva. Nu mi-e ruşine să sunt român, în schimb mi-e ruşine că n-ai posibilitatea să faci ţara asta mândră folosindu-te de ea, nu plecând afară şi urlând vezi domne “SUNT ROMÂN !”, dar voi (străinii) m-aţi făcut mare..

Ţara asta are nevoie de o schimbare de mentalitate gravă, are nevoie de o schimbare a modului de a gândi lucrurile, de a face faptele. Schimbarea asta trebuie să plece de sus şi să se termine până la ultimul, iar aici vreau să pun punct. Iniţial vroiam să desfiinţez puţin politica, dar nu mă pricep aşa de bine, astfel că prefer să tac. Ei oricum ne-au adus BINE..

foto

0 Responses to " A fost 1 Decembrie "

  1. Alex N. says:

    La multi ani si tie

  2. Bucur says:

    intradevar toti spuneam ca iubesc Romania si poate intr-o anumita proportie asa o fi,dar trebuie sa faca niste bani si afara,acolo e malaiul.

  3. Paul says:

    A fost ziua României ? 😐

Leave a Reply

Your email address will not be published.