A fost greu, dar am învăţat ceva

By | Spuneri

Am fost acolo, la Constanţa, mai bine zis în staţiunea Mamaia, unde s-a ţinut congresul pentru arbitrii, antrenori şi intrustori în devenire. Crecă am zis bine, dar sincer cred că nu mai contează la ora asta. Ştiu însă sigur că a fost o aventură şi o lecţie bună pentru mine, am avut ce învăţa din tot. Din ce s-a predat, de la oamenii pe care i-am întâlnit, din locurile pe care le-am văzut, totul. Vreau să stau puţin acu şi să-mi amintesc toate locurile văzute de mine până acum în 2010, începând cu Bucureşti, terminând cu Grecia, Bulgaria, Iaşi şi Constanţa. Numerele de taxi pe care acum le am în agenda telefonului din oraşele prin care am trecut, lumea de acolo, obiceiurile, tootul. Aş putea încadra toate lucrurile ăstea în sezonul de dans sportiv ce tocmai s-a terminat, dar ar fi fost prea gol, prea transparent, nu mi s-ar fi părut corect să spun că am fost în toate locurile ăstea şi doar am dansat, am obţinut ceva sau nu şi aşa mai departe. Toate evenimentele, drumurile, râsetele, discuţiile, certurile, au făcut parte din drumul ăsta lung care până la urmă s-a terminat cu succes, cu un succes chiar foarte mare pentru mine personal, iar pauza asta pe care o iau acum e bună doar cât să-mi trag puţin sufletul şi să mă pregătesc pentru ce urmează din septembrie când din nou voi lua DN-urile, A-urile şi E-urile şi parcă aş face tot alfabetul de la A la Z prin câte lucruri văd.

Sincer observ că acum totuşi nu m-am săturat, parcă tot vreau să văd mai mult. Însă tot îmi vreau pauza asta, tot vreau să mai stau şi pe acasă, fiindcă probabil o dată plecat din nou la drum printr-o pauză scurtă, o să acuz din nou oboseală şi strigăte de genul “m-am săturat să văd bornele kilometrice de lângă drum şi bun venit în X, iar apoi drum bun vă urează oraşul Y”. Dar fac parte din drumul meu nu ? drumul ăsta care e format din mai multe oportunităţi şi drumuri prin diferite locaţii. Vreau însă să contrazic tot, chiar tot printr-o zicală :

Până la urmă, nicăieri nu-i ca acasă.

0 Responses to " A fost greu, dar am învăţat ceva "

 1. zozo says:

  Fost-ai grabit cand ai scris postul asta.

  Nu te plange pentru ca in ciuda oboselii acumulate, ai ocazia de a vedea foarte multe locuri frumoase.

 2. Adi says:

  @ zozo : Sa stii ca ai avut dreptate, m-am grabit, defapt, nu m-am grabit, sunt eu prea somnoros in ziua de astazi, iar articolul l-am scris asa mai pe dimineata, inca astept ora trezirii de-a binelea.. (:|

 3. Oana says:

  cateodata stau si va vad cum va duceti toti pe la concursuri, la antrenamente, in cantonamente….si sunt chiar geloasa :P …dar nah …o sa fie si pentru mine asa …poate :) … Ma bucur pt tine pt ca ai parte de toate astea…dar sunt si ‘geloasa’ :D

 4. Adi says:

  @ Oana : hai in pitesti la facultatea de sport si poate n-o sa mai fi asa geloasa 🙂

 5. Myriam says:

  Asa se intampla mereu.Cand e greu ti se pare ca ti-a pus cineva o greutate de-o tona pe tine,si te plangi ca-i greu,apoi cand se termina parca-i vrea sa mai gusti din senzatia aia.E divin sentimentul ala ca descoperi mereu ceva noua facand ceea ce-ti place in acelasi timp.Tie iti place dansul si-ai vazut si o parte de lume,deci ai impacat datoria cu placerea.Si la urma urmei cu tot greul ai acumulat si-o tona de amintiri frumoase:)

 6. Adi says:

  @ Myriam : Bine spus ! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.