A început goana după bani

By | Gânduri

goana dupa bani

2000 de lei / noapte cazare la Cluj dacă vrei la Untold sau Electric.

Electric Castle care îți cere pe un early bird cât ți-ar cere pe un festival în condiții normale, deși ei îl vând fără line-up și sub conceptul că ar fi un eveniment mai special, făcut pe timpurile astea anormale.

Pensiuni de 2 margarete care îți cer dublu față de prețul lor dacă vrei un weekend la mare.

Centre comerciale care investesc căruțe de bani în tot felul de campanii și comunicări pentru ca românul să fie invitat la consum în masă.

Și, bineînțeles, povestea poate continua.

Ce remarc, odată cu aceste prețuri și modificări haotice care nu mai țin cont nici măcar de etică, ci se fac așa, ca-n epoca medievală, e că am pătruns într-o perioadă cu mari fluctuații, instabilă din multe puncte de vedere.

Da, e o perioadă de tranziție pentru toată lumea, iar de obicei perioadele de genul ăsta sunt propice șmecherilor cu combinații. Fiindcă nu există un echilibru de moment.

Sub pretextul a fost pandemie, șefu, înțelege-ne și pe noi că n-am avut ce pune pe masă, prețurile au sărit complet norma. Pur și simplu vin și-ți cer o sumă cât mai mare pentru a acoperi pierderile cât mai repede.

Indiferent de condiții, indiferent de serviciu prestat, de experiență și așa mai departe.

Pandemia ne-a omorât, dar tot pandemia pare să ne resusciteze acum.

Doar că românul a ales s-o facă pe nesimțite. Și cu multă nesimțire. M-am uitat la ce a pățit Mariciu și sunt de acord cu ideea în care prețul să se fi dublat, dar să plătești de cinci ori prețul e inuman.

Nu mai zic că avea cazare, că era totul stabilit.

Alt pățit e și Lucian de la Mahmur.Info, care își stabilise cazare în Cluj pe 800 de lei în perioada festivalului. Ghici ce, imediat după anunțul cu Untold, proprietarul a revenit să-i spună că prețul s-a schimbat.

Ba chiar să stea să facă tocmeli cu el prin SMS-uri. Evident, i-a fost anulată rezervarea și lui. Și sunt efectiv mulți alții care au trăit astfel de faze.

Râd oamenii prin social media de Electric și Untold ca și-au făcut festival pentru ei și clujeni, că nimeni n-o să ajungă într-un termen atât de scurt, într-un buget atât de mare. Oricâtă dorință ar fi.

E șocant să vezi că unii proprietari de cazări / patroni de restaurante și așa mai departe au impresia că noi, ăștia care n-am făcut parte din HoReCa, ne-am căcat bani în ultimul an și acum nu știm pe ce să-i spargem mai repede.

Pro tip: Evitați nesimțirea. Nu discutați, nu negociați, nu nimic cu oamenii care nu au bună credință și care fac pe șmecherii.

Și țineți cont că suntem într-o perioadă sălbatică în care sub pretextul „a fost pandemie”, prețurile se duc către altă galaxie raportat la ce pot oferi în schimb.

Leave a Reply

Your email address will not be published.