A te realiza în viaţă, înseamnă să ai bani ?

By | Spuneri

Aş vreau puţin să dezbat tema asta „A te realiza în viaţă, înseamnă să ai bani ?” deoarece multă lume are impresia că atunci când ajungi cineva, trebuie neapărat să ai şi bani. Consider că este o mare greşeală acest lucru, faptul că realizezi ce ţi-ai propus într-un timp când acel lucru părea doar un vis, nu înseamnă neapărat că eşti şi bogat. Un mic exemplu ar fi, un simplu om ce doreşte să ajungă pe scena oricărui spectacol, făcând stand-up comedy, credeţi că este şi bogat dacă a ajuns acolo ?

Eu sincer nu cred, este un om ca oricare altul, ce face parte din poporul român sau este de altă naţie. Dacă privim situaţia dintr-un alt punct de vedere, observăm întradevăr că oricine se luptă pentru bani, învaţă, munceşte, unii chiar şi peste program numai ca să obţină lucrul care face viaţa oricărui om mai liniştită : banii. Însă banii nu aduc şi fericirea, fericirea aceea pe care orice om o trăieşte când îşi vede visul cu ochii, când trăieşte lucrul acela pe care el probabil doar îl visa noaptea, fiind foarte departe de el.

Revin la exemplul pe care l-am dat mai sus, acel comediant, ce trăiri credeţi că are acesta când se află acolo pe scenă ? – probabil peste 100 de oameni sunt cu ochii pe el, iar acesta vede cum ei râd la glumele lui şi aplaudă din răsputeri pentru a-i mai da un elan şi a parcurge traseul ales mai departe. Nu este fericit ? nu-şi vede visul împlinit ? – eu zic că da. Se vede acolo unde a dorit să se vadă, iar fericirea este inexplicabilă. În concluzie, eu consider că a te realiza în viaţă, nu înseamnă neapărat să ai bani, nu trebuie să fi bogat pentru acest lucru, trebuie să ai încredere de sine, talent şi să înveţi foarte bine ce ai de învăţat pentru a ajunge acolo unde vrei să ajungi.

PS : Blogul a fost căzut datorită unei probleme de hosting. Îmi cer scuze…

0 Responses to " A te realiza în viaţă, înseamnă să ai bani ? "

 1. zozo says:

  Eu cred ca e in functie de varsta.
  La 20 de ani ne dorim sa avem bani cu caruta, muncim mult, pana cand vedem ca la 35-40 suntem tot singuri, fara familie, prieteni, doar cu diplomele. Abia atunci isi dau seama multi ce inseamna sa fi realizat in viata.
  .-= zozo a scris pe blog : In final… =-.

 2. Oana says:

  ai dreptate…dar desi suntem cativa care credem asta …sau poate mai mult..deja chestia cu a avea bani=a fi cineva(sau invers) e ceva care multi o cred …si poate multi o cred numai ca asa face si cel de langa …nu esti de acord :)?
  .-= Oana a scris pe blog : La gramada.. =-.

 3. Adi says:

  @ Oana : multi merg pe sistemul turma, ce face ala trebuie neaparat sa fac si eu si e pacat ..

 4. Myriam says:

  Nu e ciudat ca majoritatea oamenilor de succes care nu s-au ridicat din scandaluri si se mentin in lumina reflectoarelor tot cu scandaluri ,nu sunt in top 300?:-?….Pana la urma satisfactia aia c-ai reusit sa faci ceva,ca ti-a iesit ceva bine,ca te pricepi la ceva ,ca esti cel mai bun in ceva,nu ti-o poate lua nici toate catralioanele din lumea asta.O viata avem…s-o traim urmarind vise:X
  .-= Myriam a scris pe blog : Shush….si totul e tacere! =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published.