Acel moment al tău

Online sharing whores vs. „transcendentalists”

Suntem bloggeri, suntem oameni de social media, suntem acei oameni care nu avem teamă de a ne expune opinia; opinie care pentru alți oameni contează. Nu ne este teamă de împărtășirea momentelor frumoase și cu alții și adesea nu ne lăsăm intimidați de aparatul de fotografiat, de cuvintele așternute când sunt cerute și de distribuirea publică a lucrurilor care ne descriu cel mai bine.

Suntem oamenii aceia adesea atacați pentru faptul că nu știm să facem diferența între viața privată și cea publică. Adesea atacați pentru faptul că viața noastră se înșiră pe Facebook de la anul nașterii și până în prezent. Atacați pentru că ne lăudăm cu orice chestie care apare în viața noastră, public.

Dar să mă iertați stimabililor, că nu este mai deloc așa.

În primul rând, suntem oameni ca și voi.

În al doilea rând, pentru că ce am zis în primul rând, avem momentele noastre care nu pot fi publicate pe nicăieri și chiar dacă sunt ulterior, momentul acela prim nu poate fi descris și pus nicăieri.

Momentul

Momentul poate fi acel apus nemaipomenit pe o insulă misterioasă în care stăm două minute și contemplăm pentru noi. Nu scoatem camera sau telefonul pentru a imortaliza momentul instant, nu schițăm niciun gest, nu scoatem niciun cuvânt. Pur și simplu stăm și admirăm. E momentul nostru.

Momentul nostru când trăim la o intensitate maximă un eveniment ce poate fi mai apoi pus în cuvinte sau pozat. Dar e un moment, un moment pe care nu ți-l ia nimeni și foarte important, nu ți-l iei tu ție.

E acel moment al tău.

Oricât de descrisă ar fi o experiență, oricât de pozată, filmată sau cum mai vreți voi poate fi ea, primul moment când o trăiești nu ți-l ia nimeni și acel moment este cel care face diferența.

E momentul tău și te rog să ai grijă să nu ți-l ia nimeni. Altfel riști să trăiești pentru alții sau și mai rău, dintr-o amintire imediată.

Până la urmă, totul se afundă într-o gaură neagră atemporală. Chiar și fotografiile. Ele sunt motive vivide ale unor amintiri pe care, uneori, memoria noastră nu ni le poate reproduce cu acuratețe, dar întotdeauna ne va reveni în simțăminte acel prim moment. Cu intensitatea lui.

Eu am înțeles asta, iar înainte să judeci persoanele care împart multe din lucrurile lor cu alții, încearcă să te gândești la ce ți-am scris.

Lucrează după regulile tale, trăiește după regulile tale. Acum e momentul.

Pentru o lectură mai pe larg despre asta, vă recomand acest articol de pe Medium.

0 responses to “Acel moment al tău”

Leave a Reply

Your email address will not be published.