Acel moment de inspirație divină

By | Atitudine

De când scrisul a pășit în viața, am așteptat momentul acela semnificativ, benefic, schimbător de viață, în care aveam să-mi găsesc cuvintele potrivite.

Momentul acela când inspirația absolută va ucide lenea, productivitatea timpul pierdut, iar ca rezultat – produsul final în mâna oricărui cititor de pe această planetă.

De atunci tot bat tastele în tentative nereușite în care-mi zic: „eh, a fost un antrenament bun..”.

Dar acel moment l-am simțit de multe ori aproape, l-am simțit în pragul ușii. Cu toate acestea el nu a intrat în casă, așa cum mă așteptam. A rămas la ușă, iar eu ca un neinspirat și leneș m-am tot întrebat cum de am ratat.

Este ca o simplă livrare în care curierul nu te găsește acasă. Așa sunt și momentele de inspirație absolută. Ele te învăluie, dar mai departe e treaba ta să le prinzi în brațe și să nu le dai drumul.

Eu zic că-i musai să înțelegem, mai ales cei care suntem în industrii creative, că inspirația n-o să ne pice în cap ca o cărămidă și  o să ne ducă în lumea aceea din care să ieșim cu produsul în mână.

Nu, nu momentul va face totul. Tu faci totul. Tu profiți de moment. Tu îl primești în casa ta, în spațiul tău de creație cu ceai și mintea deschisă. El e acolo doar să-ți dea impulsul.

E ca și împărțirea aceea în procente făcută de Einstein, cu „1% talent și 99% muncă asiduă”. Așa și aici. 1% inspirație divină, 99% antrenament pentru a stoarce tot din acel prim procent.

Trebuie doar să fii pregătit pentru când curierul va bate la ușa ta.

0 Responses to " Acel moment de inspirație divină "

  1. […] diferite momente am tot discutat. Chiar am remarcat faptul că-i important ca în primă instanță, unele momente să le trăiești […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.