Adi.Spune ?

Cum ar suna, în loc de normalul “www.adispune.com” – anormalul “www.adi.spune” ? cam ciudat, nu ? dar super personalizat. Ieri mă plimbam pe internet, am ajuns pe website-ul Mashable, care este o maşinărie de ştiri când vine vorba de internet, social media, media, lucruri de genul. Ei bine, se pare că ICANN, a aprobat noile tipuri de domenii, peste cele normale care fac internetul la ora actuală (adică .com, .org, .ro în cazul României).

Partea nasoală este că nu oricine va putea să-şi achiziţioneze un astfel de domeniu. Adică, personalizat, dar nu prea. O dată ce tu oferi o căruţă de bani, să zicem pentru “gheorghe.ţăranul”. Tu, când ai achiziţionat “ţăranul”, restul populaţiei va avea şi ea acces la acest “ţăranul”. Oricum, nu vom vedea la orice om aceste domenii. Probabil vom vedea în viitorul apropiat un : www.i.phone sau www.coca.cola sau www.cola.coke şi asa mai departe. Aştept cu nerăbdare momentul în care, primul blogger din România îşi va achiziţiona un astfel de domeniu, vă daţi seama că trece în istorie de Zoso.

Puteţi citi clar articolul în întregime pe Mashable, de asemenea puteţi citi şi cele 9 lucruri pe care ar trebui să le ştiţi despre aceste domenii noi.

Foto via.

0 responses to “Adi.Spune ?”

    • @ Marian : Da, imi cer scuze ca am uitat sa specific pretul. Oricum, m-am exprimat destul de bine cand am zis “o caruta de bani”.

  1. E foarte misto ca acum poti avea orice TLD vrei tu, dar pretul e ridicol. Un amarat de domeniu face cat 3-4 apartamente la mine in oras (Targu Jiu). Un om de rand face banii astia in 3 vieti …

  2. WOW !! 150.000 de euro ?? 😐 Da’ ce-i ăsta ? Domeniu placat cu aur sau ce? [-( Ia mai bine rămân eu pe .com că mi-i bine şi aşa [-(

Leave a Reply

Your email address will not be published.