Adolescenţă, anturaj şi blogging

După cum titlul vorbeşte, aş dori să dezbat puţin subiectul ăsta destul de interesant pentru majoritatea bloggerilor adolescenţi din blogosferă. Mă număr printre ei, deci ştiu ce vorbesc. Inainte de toate, aş dori să încep aşa :

Ai reuşit vreodată să-ţi creezi un blog (nu contează unde), iar prietenii tăi să râdă de tine ?

Mie sincer nu mi s-a întâmplat aşa, adică erau câţiva colegi din generală care mă cunoşteau de mic, şi nu acceptau ideea de blogger pentru mine. Ei nu putea concepe faptul că pot să scriu pe un spaţiu de pe internet ce-mi aparţine, folosind cuvinte pe care nu le folosesc în discuţiile cu ei, si discutând despre nişte subiecte care întradevăr, nu prea ne priveau pe atunci. Astfel că tot foloseau cuvinte de gen : “bloggereee mai lasăte tată că nu-i de tine” , toate ăstea doar ca să mă facă să renunţ, să revin la ideea pe care ei şi-o doreau, adică un simplu tip care discuta despre fete, fotbal, filme, căcaturi din viaţa de zi cu zi. Am dorit şi eu să ies o dată din lucrurile ăstea, să văd ceva nou, să cunosc oameni noi prin intermediul internetului şi printr-un intermediu cât mai plăcut şi decent, adică un blog, nu hi5.. sau alte reţele pline de ţărani din internetul românesc. Am putut să fac faţă încercărilor anturajului, iar acum nu regret nimic, mă simt mândru că am putut continua şi vreau să continui cu gândul că pot ajunge departe. Doresc să încep în timpul meu care oricum e limitat mereu să ajung la întâlniri de bloggeri (o dată şi o dată tot o voi face), la web events, despre socializare, marketing şi multe altele.

Ai 14-15 ani, vrei să începi un blog ?

Acum probabil că mă înjuraţi gen : “iaute bă, s-a apucat şi ăsta să vorbească peste noapte, marele blogger” – nu mă consider dragii mei, vorbesc şi eu din experiente proprii. Nu-i nicio problemă, sunt alţii care o fac şi mai devreme şi se chinuie să înveţe de la alţii mai mari ; contează în primul rând să studiezi mai întăi blogosfera, să vezi despre ce este vorba, să vezi cum se scrie pe blog, ce conţine un blog. Foarte mulţi au început în ziua de azi să-şi facă un blog doar pentru faptul că a scris un blogger X ceva ce acestui Y nu i-a convenit, astfel s-a dus el frumuşel undeva cu Google (sau poate ştie de pe atunci care sunt platformele de blogging), şi-a făcut blog şi a început să-l înjure pe acest X, indiferent cine este, ce vărstă are, statut social pe internet printre alţi bloggeri. Se întămplă la majoritatea bloggerilor de la 12 ani pana pe la 14 care se simt respinşi de alţii sau văd că scriu degeaba. Succesul nu vine chiar peste noapte, până şi fazele ăstea cu injurături la adresa “mai marilor” îţi aduc trafic şi comentarii, dar nu într-un mod corect.

Am învăţat cu timpul cât am stat prin blogosferă că e bine să stai în banca ta, să nu scrii despre ce ai facut în in fiecare zi la ora cutare, să nu te apuci de articole cu un videoclip gen “bestial..mixu cel mai tare din 2010”, mai bine să-ţi alegi un subiect interesant ce vezi într-o zi, ce ţi se întămplă ţie sau luat de pe internet fiindcă se găsesc căcălău. Scuze dacă v-am ţinut un pic mai mult de data asta..articolele ăstea sunt cam rare la mine.

0 responses to “Adolescenţă, anturaj şi blogging”

 1. Sunt de acord:D.Eu cand am inceput bloggingul cu alte doua prietene am scris despre orice aiureala ne trecea prin minte,nu atacam pe nimeni si nici nu aveam decat doi trei cititori ,dar nu conta!Fiecare cititor nou era o incantare si chiar nu trebuia sa criticam pe unul sau pe altul pentru asta.Si chiar daca am avut hateri…e o prostie sa te lasi din cauza un croncanitori care n-au altceva de facut decat sa croncane tot timpul:))
  .-= Myriam a scris pe blog : Mi-e dor de tine…si marmota invelea ciocolata in staniol:X =-.

 2. vai adi…scuzele mele;))
  sa stii ca nu am citit regulamentul tau decat acum cateva minute si am vazut chestia cu lepsele:) deci… nu o lua in seama:)

 3. dupa mine….iti dau mare dreptate:))…nu ca as avea blog sau cv de genu’..dar nu am timp..mrg..sunt mai limitata..oricum..multi ar trebui sa citeasca chestia asta …asa unii isi pot da seama cat de penibili sunt…nu numai k ai zis u asta…si..asa in general…trebuie sa ai si o anumita cultura sa te apuci sa scri cv:))…nu sa trantesti ceva numai sa ai cv scris…mda…:)ceau

 4. Haha…coincidenta face ca astazi sa-mi fi facut si eu blog…si asa este…2-3 colegi mai “smecheri”…cum se auto proclama au inceput sa posteze tot felul de comentarii stupide…oricum tine-o tot asa..si nu uita ca ti-am citit toate posturile
  .-= Mihaitzaaa a scris pe blog : Romania…o gradina mare… =-.

 5. Cu totii stim ca e plina lumea bloggerilor de copii de 12 ani care au gasit in blog un fel de hi5, care se milogesc pentru cateva comentarii si care s-ar da si peste cap pentru o vizualizare in plus. Nu asta e cheia mai baieti, cautati sa scrieti interesant si dupaia veniti cu pretentii de scriitori.
  .-= Aici andrei a scris pe blog : Oscar awards and Blog anniversary =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published.