Ăia care zic că nu, dar apoi e da

By | Gânduri

Nu ştiu câte puteţi înţelege din titlu, însă mă refer la categoria aia de oameni care zic că “nu domne, nu voi face eu aşa ceva, e urât, nociv etc”, dar de fapt o fac peste puţin timp numai din cauza obsesiei care zace în ei. Cunosc multe persoane de genul, însă trebuie să exemplificăm mai bine. Un vers dintr-o melodie frumoasă a unei trupe care o ascult spune ceva de genu “damn the ways, people change only with single words they say”. Pe undeva pe aici se învârte problema. Facem un dialog, un grup de persoane fumează, iar Gheorghe şi Ion discută :

  • Gheorghe : băi, eu nu ştiu cum pot ăia să stea în fumul ăla de ţigară, nu suport să fumez.. da’ chiar m-am visat aseară fumând
  • Ion : hai băi Gheorghe, nu mai spune, chiar aşa ? eu zic să nu fumezi că nu-i sănătos mai ales dacă eşti sportiv
  • Gheorghe : nu fumez bre, spun cum pot ăia să reziste aşa
  • Ion : aha..

Peste 2 săptămâni, trece şi Ion ca omu pe lângă o bancă. Zăreşte acolo 3-4 prieteni printre care şi Gheorghe cu ţigara-n mână. Păi cum, putea Gheorghe să zică că n-a încercat ? – bine, încercare – încercare, însă aici încercarea moarte are, fiindcă vorbim de ţigări. Una azi, una mâine, 3 poimaine, pachetul luna viitoare. Nici nu ştii cum se instalează în corpul tău drogul. Până la urmă, a fost doar un exemplu, ăsta cu ţigările. Sunt altele şi mai rele, aşa că nu-mi mai bat capul. Vreau să ştiu dacă aţi avut şi voi astfel de persoane ? cum aţi reacţionat când le-aţi văzut dându-şi ele singure peste gură ?

0 Responses to " Ăia care zic că nu, dar apoi e da "

  1. alex n. says:

    Persoane d-astea intalnesti la orice pas 🙂 .

  2. Manciu says:

    Faza asta cu negarea e tipic romaneasca prin faptu ca majoritatea cred ca daca spun ca nu fac un lucru iesit din comun(sau nu) intra in “lumea buna”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.