Am fost Jerry, acum sunt Tom

Ședeam în canapeaua din living și sorbeam ușor din cafeaua fierbinte. Face bunică-mea o cafea de-ți ridică moralul instant. Întotdeauna mi-am zis că stau pe lânga ea să văd cum procedează și cum obține gramajul perfect, dar mereu uit. Mereu…

Pe covor, draga mea verișoară urmărea Tom și Jerry și se amuza copios. Ea venise în vizită, eu veneam după o săptămână obositoare la facultate în București și dacă tot eram acasă, nu-mi doream altceva decât să mă odihnesc. Desene animate nu mai urmărisem de ceva vreme, așa că mi-am zis uite o oportunitate să petreci o dimineață de weekend așa cum nu se mai întâmplase de mult. Tom și Jerry, ah.. de când nu v-am mai urmărit? 

Ne întoarcem în timp. Când eram mic, ajungeam mai mereu să fiu Jerry. Eram fugărit destul de des din cauza poznelor pe care le făceam, dar aveam vitează și reușeam să-mi păcălesc ușor urmăritorii. Ce-i drept mă uitam la Tom și Jerry mult și râdeam mult. Erau desenele mele favorite alături de Thomas și Prietenii Săi. Aveam eu impresia, când eram mic, că viteza ar impresiona fetele, de aceea îl favorizam pe Jerry și-l imitam oarecum.

Fugeam pe unde apucam, îmi provocam prietenii la întreceri și la lapșea eram cu greu invins fiindcă eram mic și rapid. Ca Jerry.

Nu știu dacă exista vreun copil pe vremea mea care să nu fi și-l imaginat pe Tom ca fiind personajul negativ. El era urmăritorul, el căuta să-l pedepsească pe Jerry, deci el era antagonistul. Dar nici Jerry nu era ușă de biserică, numai că nu recunoștea nimeni asta. Împreună făceau o ecuație cu rezultat de un amuzament extrem.

În prezent. Nici nu am realizat, cu trecerea prin revistă a celor de mai sus, că stau acum pe covor lângă verișoara mea și râdem împreună la pățaniile celor două personaje. „Hai Adi! Fugărește-mă! Tu ești Tom!”, îmi zice ea. Așa, deci, am ajuns Tom. Eh, cum se schimbă generațiile, cum ajungem Tom. Așa se poate să și fie. Jerry mic, Tom cel mare.

M-am jucat cu ea în dimineața aia și am râs la desenul animat încât mi-am revenit total. Nu am mai știut de oboseală, de nimic. A fost minunat.

Mult m-am bucurat să-mi văd verișoara așa de amuzată de Tom și Jerry și m-am bucurat și mai tare când am văzut că Boomerang a păstrat clasicele în grilă. Am ajuns să atribui desenul acesta animat ca fiind un must pentru fiecare post de televiziune de genul. E un etalon, un desen atât de recunoscut și de clasic încât simt că nu se poate fără el.

M-am uitat la Tom și Jerry cu fiecare membru al familiei mele trecând prin viață până acum și nu a existat moment în care să nu râdem. L-am văzut cu mama, cu tata, cu amândoi, cu verișorii mei, cu bunica, cu unchi-meu și matușă-mea și ne-am amuzat copios cu toții. Prin urmare, cum ți-ar suna ție un post tv de desene animate fără Tom și Jerry? Destul de grav, mie unul.

Și-l consider sincer cel mai potrivit desen animat de urmărit cu familia. E pur și simplu distracție, o distracție care aduce a Stan și Bran. Ei sunt Stan și Bran-ul desenelor animate: simplu, amuzant, dar și cu un soi de didacticism în el. Când mi-am întrebat verișoara dacă ce face Jerry e mereu bine, ea mi-a răspuns: „Nu, dar rămâne favoritul meu!”

Asta am vrut să aud. 😀

——————————————————————-

Articol înscris în campania Blogal Initiative – Boomerang TV.

0 responses to “Am fost Jerry, acum sunt Tom”

  1. Incepe Blogal initiative sa faca o campanie cu Boomerang si majoritatea incepuram sa scriem despre hodorogii de 75 de ani Tom si Jerry (Jasper si Jinx in primul episod de pe 11 februarie 1940).

    • Hodorogi? De ce hodorogi, Alex? Copilul din mine se bucură când îi mai întâlnește de fiecare dată. Nu cred că vor fi niciodată hodorogi, nu au cum. Nu contează în ce dată a debutat, contează în ce perioadă din viață lasă amprenta.

        • Nu, nici măcar. Suntem încă tineri și mereu vom redeveni tineri când vom urmări câte un desen animat din copilărie. 😀

  2. Eu ma uit destul de des la Tom si Jerry, la Garfield, la coyot si la altele, alaturi de baiatul meu. Ne distram impreuna. Si nu ma simt hodoroaga. Imi plac la fel de mult ca atunci cand le vedeam cu ochi de copil.

Leave a Reply

Your email address will not be published.