Am fost la DanceMasters 2011

Pentru că tot scriam eu pe Twitter faptul că sunt la DanceMasters 2011, m-am decis acum să vă scriu şi impresia mea de acolo. Ei bine, sâmbătă dimineaţă m-am instalat în Sala Polivalentă din Bucureşti. O privire în jur, observ că s-a modernizat sala de la ultima mea vizită. Scaunele, bările, tapiţeria să-i zic aşa, a fost schimbată, un plus aici. Apoi, designul neschimbat al concursului, iar aici nu am fost impresionat, ba chiar puţin dezamăgit să văd că unele lucruri au dispărut faţă de anul trecut.

Pentru un scurt istoric rapid, că am uitat : Dance Masters este cel mai mare concurs de dans sportiv din România. Acesta se desfăşoară anual, în luna aprilie şi este recunoscut de IDSF (Federaţia Internaţională de Dans Sportiv), deci este un concurs internaţional unde vin perechi şi perechi care merită văzute, pe scurt – un adevărat spectacol de dans sportiv.

Ei bine, cum criza a fost şi se pare că persistă, spuneam, anul acesta au lipsit nişte lucruri de bază care au fost anul trecut. Cel mai mare minus, s-a văzut la arbitrii, care din păcate, n-au mai avut touch pad-uri, pentru o arbitrare rapidă, ci foi şi pixuri unde s-au pus X-uri la fiecare pereche punctată. Credeţi-mă, pentru cei care aţi lipsit, chiar nu vroiaţi să vedeţi cum alergau organizatorii pe ring în timpul dansurilor să strângă foi de la arbitrii, era cumva jenant. Chiar nu mi-a plăcut asta. Pe de altă parte, afişajul rezultatelor a avut o întârziere considerabilă (asta din cauza punctului unu, care l-am zis), iar de obicei, anul trecut, la vestiare, era prezent o plasmă unde se puteau observa rezultatele şi programul. De data asta, nu a mai fost, iar asta s-a văzut mai ales duminică, când, perechile semifinaliste au fost invitate să danseze şi acestea nu mai apăreau.

Televiziunea nu s-a mai chinuit să apară cu o transmisiune directă sau măcar o filmare ca mai apoi să fie dată ca înregistrare, a evenimentului. Din nou, un alt minus. Singurul lucru notabil la acest concurs în acest an, au fost premiile. Pentru concursurile IDSF, nu au fost ieşite cu nimic din comun, însă a fost bine că s-au dat bani de la primul loc până la locul 6 (ultimul din finală). Preţurile la intrare au fost cam piperate, astfel pentru vineri, trebuia să aveţi la voi 20 de lei, iar pentru zilele de weekend – 40 de lei. Din punctul meu de vedere, concursul a atins apogeul duminică seara, când s-a desfăşurat finala IDSF latino.

0 responses to “Am fost la DanceMasters 2011”

Leave a Reply

Your email address will not be published.