Am fost la premiera TED (2012)

Mare bombă filmul ăsta. Bombă în sensul că am aşteptat atâta timp şi acum într-un final a explodat. Categoric merită toţi banii, merită nota de pe IMDB, merită vizionat. Actorii sunt de nota 10, firul narativ este de nota 10, este o comedie #cudetoate, are acţiune, faze comice, dragoste, certuri, exact combinaţia aia perfectă.

De la început când am văzut trailerul şi am mai observat că e conceput de Seth McFarlane, creatorul Family Guy mi-am zis că trebuie s-o văd. Dacă ai vizionat Family Guy până acum, vei observa foarte multe lucruri de la care să te aştepţi, lucruri pe care le regăseşti foarte des în serialul animat. De exemplu vocea lui Stewie Griffin apare într-una din scene, flashback-urile idioate din serialul animat apar şi în acest film şi nu-ţi oferă mai mult decât o porţie în plus de râs la imaginaţia ta dinainte să apară şi pe ecran.

Mila Kunis în schimb mi s-a părut cam în plus, bine, poate prea mult spus în plus. Comedia chiar avea nevoie de o fată bună ca să zic aşa, iar Mila Kunis a fost alegerea perfectă, numai că a cam jucat aiurea. Toată atenţia bineînţeles că a fost pe TED şi prietenul lui, de la petrecerile nebune la angajarea ursuleţului, la modul în care este promovat până la bătaia cruntă care o încasează Johnny Bennet (prietenul lui TED) de la Ted însuşi.

Foarte multe faze comice, poate mult prea multe faze comice. Fiindcă orice comedie are şi o parte mai serioasă, poate chiar mai dramatică, în TED această încercare a eşuat categoric. Efectiv nu avea cum să existe un moment serios, până şi acelea erau stricate de modul în care ursul le trata şi Mark Wahlberg în persoana lui John Bennet le juca. Aici poate a fost mult prea mult, poate era totuşi necesar şi un moment mai serios în care într-adevăr nimeni din sala de cinema să nu râdă.

Sunt în schimb suficiente voci care să spună că filmul a fost un dezastru, că actori buni s-au coborât la mintea unui director cu un IQ sub 60 demonstrat prin scriptul filmului, că este efectiv un film catastrofal. Eu nu înţeleg de ce privesc lucrurile aşa, până la urmă o comedie e menită să te distreze, iar Seth McFarlane ştie deja cum să facă asta, are o experienţă vastă în spate prin realizarea Family Guy, iar dacă europenii nu vor privi filmul cu ochi buni, americanii cu siguranţă îl vor ridica în slăvi, iar mie unul chiar mi-a plăcut.

Vi-l recomand cu căldură, fie că îl vedeţi acasă sau mergeţi la cinema, merită privit acest film. Ca un sfat, dacă sunteţi şi voi fani Family Guy cum sunt şi eu, încercaţi să nu vă detaşaţi cu mult de la firul narativ, încercaţi să nu vedeţi dinainte ce se va întâmpla, pentru că, recunosc, sunt anumite momente când într-adevăr ghiceşti ce urmează, asta din sezoanele serialului animat pe care le-am urmărit.

Ăsta-i TED, 9/10 din partea mea pentru simplul fapt că s-a cam exagerat pe alocuri.

0 responses to “Am fost la premiera TED (2012)”

    • Cele doua filme mentionate de tine sunt si pe lista mea. Madagascar 3 mai am slabe sanse sa-l prind la cinema in Pitesti, dar Ice Age 4 cu siguranta. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.