Am mai văzut şi REC [3]

By | Gânduri

Mno, staţi aşa, înainte să săriţi cu gura pe mine şi să mă apostrofaţi pentru faptul că m-aş fi schimbat din blogger în movie blogger, vreau să vă spun că nu-i aşa. Nu m-am schimbat în nimic, probabil este o greşeală faptul că scriu un articol recenzie la un film după un alt articol aproximativ asemănător (că nu ştiu dacă seamănă a recenzie). Trebuie să vă spun fiindcă este o dezamăgire şi l-am ridicat atât de mult în slăvi pe la prieteni şi prin online.. huh, dar să începem.

ATENŢIE CONŢINE SPOILERS

Început lung, distracţie, petrecere.. o nuntă? :O

Filmul porneşte cu multă distracţie şi voie bună. E o nuntă, o nuntă care pâână să apară trailerul oficial al filmului cu numărul III, a mai apărut unul care nu avea ABSOLUT nicio legătură cu ce s-a întâmplat aici. În fine, toată distracţia şi voia bună îţi strică din start pofta de ceva horror. Cuplul e frumos, lumea e frumoasă, nimeni nu are de gând să se simtă prost, ceea ce mi-a indus într-un fel şi mie pofta de distracţie.

Din prea multă plictiseală, sar peste anumite faze deoarece timpul trecea şi eu deveneam din ce în ce mai puţin interesat de film. Ajung la faza de pornire a horror-ului, mai ceva să mă apuce râsul. Unchiul cum îl cheamă că nici n-am reţinut, se simţea rău, adică prezenta aceleaşi simptome ca în primele două filme, cade de la etaj peste o masă plină cu pahare pentru şampanie şi brusc începe să muşte în stânga şi-n dreapta şi să împartă virusul. OK, de aici a pornit totul? E cumva o glumă?

De la one-cam la directors view

Toată lumea ştie ce a făcut acest film celebru şi înspăimântător, one-cam view. Adică da, vederea aceea la persoana I, printr-o cameră amator. Se pare că de data aceasta banii frumoşi veniţi din primele două le-au permis trecerea la directors view, adică persoana a III-a, clasic pentru orice film. Mare prostie. N-a făcut altceva decât să mărească orizontul de vizionare, să treacă de la holurile strâmte din blocul acela sinistru la un câmp deschis, plin de zombie, un The Walking Dead transpus în film. Aiurea.

Nu am văzut efectiv nimic horror, decât mult sânge, lucruri scârboase şi o poveste de dragoste al naibii de prost pusă.

Comedie?

Din ce am mai observat eu şi ce a spus directorul acestui film, s-a încercat implementarea unui iz comic în acest horror. Să vedeţi ce frumos e când mireasa taie cu drujba toţi zombie pe o melodie ritmată în spaniolă, super amuzant. De ce în lumea asta ai face un film extrem de horror şi hardcore în primele două apariţii o comedie în a III-a care se numeşte şi Genesis? De ce?

Practic a fost o bătaie de joc, tot ce a fost horror, tot ce a fost sinistru şi înspăimântător, tot ceea ce îmi dădea bătăi de cap pe urmă acum a dispărut. A rămas doar un film catastrofal care, după rezultate, riscă anularea ultimei producţii din această saga. Oricum şi după primul trailer apărut prin 2011 care nu avea nicio legătură cu acest film, totul părea o aiureală. Oamenii infestaţi au ieşit pe străzi, virusul deja a căpătat amploare şi e worldwide.

Părerea mea era că mai bine se oprea totul în a II-a producţie.

Concluzie

Nu vă irosiţi timpul să vizionaţi acest film, nu e altceva decât un alt Shawn of the Dead. Dacă vă place să urmăriţi nunţi horror cu urmări comico-tragice şi zombie realizaţi identic ca-n The Walking Dead, numai că ăştia au abilităţi de gorile, n-aveţi decât. Eu îi ofer nota 1/10. M-a enervat prea tare după ce l-am urmărit pe primele două, o dezamăgire totală.

Leave a Reply

Your email address will not be published.