Atitudinea mea este mai importantă decât inteligența

Zilele acestea m-am apucat să citesc o carte și anume Puterea Magică a Gândului, scrisă de David Schwartz. Nu m-am bazat pe faptul că este o carte ce a avut parte de peste 3 milioane de achiziții în prima luna de la lansare; numele a fost cel ce m-a atras cel mai mult. Gândurile noastre au o putere cu mult mai mare decât noi ne-am fi închipuit în orice facem, joacă un rol extrem de important în viața noastră.

De aici am extras o idee pe care vreau să insist și pe care în urmatoarea perioadă o s-o pun în practică. Atitudinea mea este mai importantă decât inteligența. Nu necesită mult timp de gândire ca să-ți dai seama ce vrea să spună. E suficient de clar, poți să ai un IQ de 120, dacă atitudinea ta este slabă sau pesimistă față de orice faci, consideri că nu ești bun să faci aia, eviți provocările și consideri că te situezi bine în clasa mijlocie – degeaba îl ai. Am stat mult să urmăresc acest fapt în cercurile sociale printre care m-am învârtit. Înainte, nu înțelegeam cum poate un om fără o inteligență prea răsărită sau hai s-o personalizez, mai slabă ca a mea, să mă poată depăși într-un anumit concurs. Pur și simplu.

Omul de când intra în sală avea o atitudine de învingător. Venise cu lecțiile făcute și efectiv emana o atitudine de cel mai bun dintre toți. Nu intra înainte și după în discuții complicate despre subiecte pe care se vedea clar că nu le stăpânește, în schimb nu ezita să spună: sunt aici ca să câștig. Probabil majoritatea râdeau în sinea lor, dar aveau la final să descopere că într-adevăr ieșea câștigător. De aici și până la diferite motive cum că s-a vorbit cu jurații, a furat și așa mai departe erau efectiv inutile. Nu acceptau nici ei, dar nici eu. La un moment dat și eu eram de partea celor ce considerau că fura, dar acum am înțeles – omul era pregătit. A venit să câștige, lucru pornit din atitudinea lui.

Dintre dialogurile ce se mai găseau acolo, iar aici vreau să pun un accent, la el nu am auzit niciodată sper sau cred. Așa și cu BAC-ul pe la TV când auzim clasica sper să iau BAC-ul și apoi să intru la o facultate. Nu există așa ceva, încă de aici rezultă dubii cu privire la trecerea examenului, dar ăsta-i alt subiect ce se numește frică și despre care probabil o să discut mai târziu. Contează foarte mult încrederea de sine, atitudinea pe care o abordezi cu privire la tot ce înseamnă competiție și pe tine ca om. Închei cu un citat din carte:

Îndoiți-vă și veți pierde.

Anticipați victoria și veți reuși.

Leave a Reply

Your email address will not be published.