Berea modifică legi

În aprilie 2007, FIFA a decis ca Brazilia să fie gazda Cupei Mondiale din 2014. Toate bune și frumoase, fani fericiți și fotbal la el acasă.

Unul dintre giganții berii, Budweiser (mama fiind Anheuser-Busch), s-a oferit să fie berea oficială a Cupei Mondiale. Ca să înțelegeți cu cine discutăm, Budweiser este sponsorul principal al Cupei Angliei (competiția aia de fotbal cea mai veche de pe Pământ), iar în 2011 a semnat un contract de 1,2 miliarde de dolari ca să fie berea oficială a NFL-ului.

Prin urmare, bani mulți pentru FIFA, bani mulți pentru Brazilia și așa mai departe. Teoretic un contract simplu prin care semnează trei părți – gazda, FIFA și Budweiser cu bani mulți pe masă.

Problema a venit în momentul când s-a aflat că legea în Brazilia interzice alcoolul pe stadion.

De ce? Păi pentru că bătăi, scandaluri, pistoale și alte nenorociri de pe la ei. Budweiser, cu susținerea FIFA, nici n-au vrut să audă altceva. Astfel că de la bun început, au supus legislatura Braziliei la teste și au spus că nici nu vor să discute – legea trebuie schimbată, fotbal fără alcool nu există.

Ce credeți? În 2012 legea din Brazilia a fost modificată, Budweiser a câștigat un mega-contract, iar toată lumea a fost fericită, deși președintele companiei producătoare de bere, a declarat că lumea a fost „cam beată” de-a lungul competiției. Deh acu.. brazilienii nu țin la alcool…

Cine a spus că berea n-are nici o putere, ei bine, iată dovada contrarie. 😀

0 responses to “Berea modifică legi”

  1. “deși președintele companiei producătoare de bere, a declarat că lumea a fost „cam beată” de-a lungul competiției. Deh acu.. brazilienii nu țin la alcool…”

    Inseamna ca lumea a consumat putin cam multa bere

    • Categoric, pe lângă faptul că au consumat multă bere, brazilienii, neobișnuiți cu alcoolul pe stadion, s-au îmbătat repede (literalmente). 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.