Bilanţ 2013, “Rezoluţii” 2014

By | Atitudine

Pentru început, trebuie să recunosc că am scris despre cum 2013 n-a fost cel mai bun an al meu, însă acel articol nici nu se poate compara cu termenul de bilanţ. Din categoria “sunt blogger de pe 1 până pe 31 a ultimei luni din an”, intră şi aceste chestiuni cu bilanţul anului precedent şi rezoluţiile următorului.

Nu se poate mai urât de atât, zic. Bilanţ 2013, rezoluţii 2014. Păi oameni buni, ce suntem? Fiinţe bipede sau întreprinderi? Înţeleg să fii un om organizat, dar mi se pare prea exagerat. Consider că, undeva pe acest drum se pierde ideea de viaţă, ideea aceea de a trăi. Suntem un sistem de la start şi până la sfârşit. Ori nu, de ce să transformăm şi din viaţă un sistem?

Ştiinţific este demonstrat faptul că, persoanele care-şi fac rezoluţii la început de an, nu sunt în stare să le îndeplinească de-a lungul anului, iar la final se trezesc c-o mare dezamăgire. De ce dezamăgire? De ce să notăm lucruri care oricum ne stau pe creier de ceva timp şi odată propuse revin şi revin până când, cine ştie, dacă nu în acest an, poate peste zece le vom împlini?

Mi se pare puţin exagerat. Nu mai bine să ne distrăm când e de distrat, să muncim când e vorba de muncă, să ne relaxăm cum putem şi să ne realizăm proiectele pas cu pas? Hai să trăim, hai să fim optimişti, hai să nu ne mai punem singuri piedici.

Later edit: verificați dexul pentru cuvântul “rezoluție”.

0 Responses to " Bilanţ 2013, “Rezoluţii” 2014 "

 1. […] luna aceasta pentru a trage o linie finală asupra lucrurilor făcute de noi de-a lungul anului (de ce?). Nici nu ştiu cum să vă scriu. Cum să mă exprim mai bine. Aş fi vrut acum ca nişte […]

 2. Alex N. says:

  Cred ca e bine uneori sa-ti trasezi niste obiective pe care sa incerci sa le atingi. Zic numa’…

  • Da, dar anul incepe oricand, nu neaparat calendaristic. Iti trasezi obiective, nu zic, dar sa fim seriosi, alea vin dupa ce au fost gandite bine si nu sunt rezultatul unei traditii.

   • Alex N. says:

    Si asta e adevarat. Poate unii le gandesc inainte. Cunosc persoane care si-au propus la inceput de an sa se lase de fumat, spre exemplu. Si s-au lasat. 🙂
    Uneori chiar functioneaza treaba asta cu trasatul obiectivelor 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.