Blogging – blogging, dar numai asta ?

Suntem bloggeri, mai mult sau mai puţin. Mai buni sau mai slabi, dar cu timpul toţi ne perfecţionăm. Toţi vrem ceva mai mult, în special dacă ne menţinem în afacere mai mult de un an de zile. Eu unul ca blogger, deja nu mai pot să mă imaginez făcând asta la nimereală după atâta timp. Am început să-mi impun anumite lucruri, obiective pe care vreau să le ating.

Blogul, bloggingul este totuşi o unealtă destul de bănoasă dacă stai să te gândeşti. Însă, nu vreau să transform blogul personal într-o afacere. Ce facem pentru a nu transforma un blog personal într-o afacere ? – păi sunt multe persoane ca mine. Persoane care au un blog personal de ceva timp, au făcut bani prin el, însă refuză să îl umple cu bannere de publicitate, linkuri adsense sau mai ştiu eu. Pentru lucruri de genul acesta, există proiectele. Proiectele sunt de fapt munca noastră, serviciul. Cel puţin eu aşa îl văd.

Eu printr-un blog personal vreau să mă simt ca acasă. Să dau sfaturi, să primesc sfaturi, să împărtăşesc cu cei care citesc întâmplător lucrurile mele toate opiniile cu privire la diferite lucruri. Să creez o mică discuţie la fiecare articol. Să-mi fac un nume prin mentalitatea mea şi stilul meu de scris. Proiectul ? – proiectul îl consider jobul. Prin proiect îmi creez un venit, prin proiect îmi ofer 3-4 ore de muncă cu plata la final de lună. Prin proiect îmi asigur un trai de elev decent, fără să fac altceva decât să tastez articole peste articole.

Acum ajungem din nou la vechea discuţie. Banii făcuţi prin blog personal. Adică banii aia care se fac prin scrisul de articole sau umplerea cum am zis de publicitate pe blog. Recunosc, am făcut-o şi eu, dar parcă nu mă mai simt în stare s-o mai fac o dată. Adică prin asta eu unul consider că-mi jignesc cititorii (am scris cu italic, ca să nu ajung din nou în gura “marilor critici”). Un om care intră la mine pe blog, vrea să vadă calitate, vrea să vadă un subiect scris cu argumentare clară asupra sa (a subiectului). Nu publicitate, nu bannere stresante. Folosesc un singur amărat de banner, de 480 px, însă voi renunţa curând la el.

Cauza ? – pur şi simplu nu voi mai avea nevoie. După cum se poate vedea, acesta este plasat undeva sus în dreapta logo-ului. Special pus fără a atrage atenţia unui vizitator pus pe citit. Ok, acum pe lângă blogul personal şi proiectul pe care un blogger ar trebui să-l aibe dacă vrea să facă şi bani din ceea ce se pricepe cel mai bine să facă, ar mai veni încă ceva. Proiecte personale, gen scrisul de cărţi.

Da, scriu o carte şi nu mi-e frică să recunosc. Atâta timp cât fac blogging de mai bine de 5 ani de zile, m-am lăsat prizonier scrisului. Este o muncă foarte grea credeţi-mă, iar eu unul n-o fac fără dicţionarele de română în faţă. Fac asta în timpul liber, din exces de imaginaţie şi mare plăcere pentru scris.

Voi aveţi proiecte ? aveţi o facere cu blogul personal ? altceva înafară de proiect şi blog personal ? – ştiu, sunt multe întrebări, dar e bine de răspuns la ele.

poză via

0 responses to “Blogging – blogging, dar numai asta ?”

 1. Adi in viata fiecare face ceva,pe langa ocupatia zilnica pe care o are(cum noi suntem elevi au si ei alte ocupatii elevi,studenti,angajati etc),dar in timpul liber face ceva ce ii place.De exemplu face un sport sau mai stiu eu ce activitate din care obtine o satisfactie sufleteasca.Dar se mai intampla ca unii transforma chestia asta intr-o sursa de venit.De ce?Pentru ca pur si simplu viata e prea scumpa ca sa traiesti din banii parintilor sau sa incerci sa valorifici alocatia pe care ti-o acorda statul:|(aici simt nevoia de a folosi acest semn deoarece cu alocatia de 10euro nu iti ajung banii nici sa iti iei adidasi,dar sa iti ajunga sa iesi pe undeva cu prietenii tai si te gandesti ca banii aia ar trebui sa iti ajunga o luna )
  Si sincer mie nu mi s-ar parea ceva urat daca ai avea niste bannere pe langa textul pe care il publici ca in fond pe mine ma intereseaza ce scrii tu nu ce reclame sunt pe lateralele pagini.Atata timp cat tu continui sa scrii asa cum o faci pana acum pot sa fie totul alb si scrisul negru si nu ar mai fi nimic in rest nu m-ar interesa,tot ti-as citi blogul.Si pe cine ar deranja(in opinia mea) niste reclame pe lateral care sa nu fie de tipul celor agresive(si aici ma refer la cele care apar intr-un patratel si te chinu 1minut sau 2 ca sa il inchizi)si in fond tu sa castigi ceva nu conteaza cat de mult conteaza ca ti-ar da si nu ti-ar lua.
  Oricum cu sau fara reclame trebuie sa stii ca vei fi citit si poate nu de toti, dar vei fi apreciat de cineva.

  • @Salih : Sa nu vorbim de alocatia pe care statul a vrut sa ne-o ia considerand-o fara rost. Pana la urma nu traiesc din alocatie, e un nimic dupa parerea mea. Oricum dupa 18 ani nu vei mai avea acces la ea. Totusi, o alocatie e echivalentul unui domeniu .com / .net / .org etc, deci cu o alocatie poti porni la drum, cu doua alocatii iti poti achizitiona si gazduire. Deci daca lumea ar stii sa valorifice alocatia si sa inmulteasca acesti bani, ar fi ceva. Nu numai pe internet, adica eu am dat un exemplu cu internetu ca mi-este la indemna, oricum in offline nu stiu ce-ai putea face cu ei. 🙂

 2. da, cum ai zis si tu. te perfectionezi, te autocorectezi, iti creezi o maniera de scris. problema este cand tu incepi sa aloci tot mai mult timp blogului. iti mai convine sa nu castigi nimic? sunt de parere ca poti sa-ti pui reclame si ads, daca le faci cumva, aerisit si de bun gust.

  • @ TED : Mai, eu consider ca lumea are o impresie mai proasta legata de un blogger care scrie bine atunci cand reclamele fac blogul sa sara-n aer. Aerisit si de bun gust cum ai zis si tu, dar mai exista asa ceva in ziua de azi ?
   Eu tot ce vad acum pe internet sunt bloguri care ori nu au deloc, ori au de te fac sa inchizi browserul cu totul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.