Un București fără apă caldă

Un București fără apă caldă

Suntem în anul 2020 și București, capitala României, nu are apă caldă în prima lună de vară.

Salut, sunt Adrian Anghel și de o săptămână și jumătate apa caldă lipsește cu desăvârșire.

Bineînțeles, ca un bun cetățean ce sunt m-am pus pe cercetat și întrebat în stânga și în dreapta, să văd care este situația. Iar situația o știm prea bine.

Dacă intri pe site-ul CMTEB, în perioada asta te întâmpină un mesaj drăguț: vai, ne pare rău, știi, dar sectorul 1 și 6 n-au parte de apă caldă, că s-a defectat ceva nasol la C.E.T. Grivița și nu funcționează. Pare rău. Avem echipe în teren care lucrează la rezolvarea problemei bla bla bla.

Mă rog, v-am zis eu pe șleau. Mesajul e mai lung, dar în principiu cu aceleași date.

Moment în care înjuri, normal, că ești transpirat, e vară, ai nevoie de un duș lung, ca lumea, să simți că dai jegul jos. Nu să fie apa fierbinte, dar măcar călâie, știi ce zic, că oricum e cald.

După ce citești mesajul, îți zici, păi și care e faza cu C.E.T. Grivița? Adică ce, mai exact, s-a întâmplat?

Nu știm. Pe orice site de știri pe care intri găsești aceeași mizerie de comunicat de presă transmis de primărie unitar.

De la marele-tabloid-metamorfozat-în-ziar-de-anchetă-Libertatea, până la AgerPress-ul guvernului. Nimeni nu spune nimic și nimeni nu investighează, că deh, e mai important coronavirusul precum și alte tragedii cu morți și răniți.

Și da, sunt mai importante, nu sunt ironic când spun ce spun mai sus, dar măcar să arunci o întrebare, că ești presă. Oare în birourile de presă nu există oameni care stau în sectoarele 1 și 6? Sau au toți centrală, pe sistemul #bogat?

În fine, să zicem că să ai peste 750 de locuințe lipsite de apă caldă în București nu-i mare brânză pentru presă, mergem mai departe.

Băieții de la CMTEB sunt tare șmecheri. Înainte să vorbim de șmecheria lor, căutând ce avarie e la CET Grivița, am dat peste postarea asta de acum, țineți-vă, 4 ani:

Iat-o pe doamna primar Firea, despre care sper că nu voi mai scrie niciodată așa începând cu noiembrie. Ce frumos era ea în inspecție la Grivița, acum 4 ani, propovăduind cele 187 de milioane de euro din fonduri europene pentru „reabilitarea rețelei de termoficare”.

4 ani mai târziu, cele 187 de milioane de euro, disponibile oricând primăriei din București, sunt în același loc, nefolosite, deoarece primăria a fost căpușată de niște incompetenți corupți.

În ăștia 4 ani doamna Firea a avut grijă să-și pună la punct sistemul administrativ Firea & Co., realizând firme municipale cu duiumul pe banii bucureștenilor.

Am scris greșit la un moment dat CMTEB, am scris CMTB.ro, intrați să vedeți unde vă duce. Și asta ar fi doar una, bineînțeles.

De partea cealaltă, pe câteva grupuri de Facebook sunt câțiva oameni supărați. Ce mi se pare și aici dubios e că sunt foarte puțini pentru timpul care a trecut.

Adică, să ne înțelegem, apă caldă nu mai există din 8 iunie. Voi vă dați seama că suntem în 22 iunie azi?

Am căutat pe Facebook cu mai mulți termeni și am găsit doar câteva cazuri izolate în care se isteriza lumea. Recent au început să apară mai multe voci: una aici, alta aici.

Și ajungem la băieții de la CMTEB, care sunt de o așa finețe încât dau speranțe la oră cetățenilor.

Cum singurul site de unde te poți informa la minut și oficial de problema asta e CMTEB, am intrat destul de des în ultima perioadă.

Băi prieteni, oamenii ăștia fac actualizări la ora 00:07 ca să mai prelungească termenul cu încă o zi. Da, ăștia sunt.

De pe 15 iunie planificarea lor arăta așa:

  • pe 16 iunie, ora 24:00 dăm drumul
  • pe 16, ora 00:05 scriau 17 iunie, ora 24:00 dăm drumul

Și tot așa până vineri seară, când termenul era tot 24:00, dar la 00 și un pic l-au mutat pentru sâmbătă la ora 14:00, iar când sâmbătă se făcuse 14:45 și nu curgea nimic, au zis că ne-au dus prea mult cu zăhărelul și au dat direct din pix 22 iunie, ora 24:00.

Și așa îți dai seama ce mizerii incompetente se află și acolo.

Și uite așa, prieteni, se apropie finalul lunii, iar noi ăștia de stăm prin sectoarele 1 și 6 nu vedem apă caldă pentru mai bine de 80% din timpul lunii iunie.

Întrebarea este, pentru nerespectarea acestor termeni contractuali, cine plătește despăgubiri? Că ultima oară când am verificat la întreținere, tot mie îmi venea de plată…

apă caldă bucurești

2 responses to “Un București fără apă caldă”

  1. Nu o sa se schimbe nimic. Or sa dea o banda adeziva, baga o pana, mai tine o luna si aia e.

Leave a Reply

Your email address will not be published.