Campania „Citeste românește” e o glumă bună

Campania „Citeste românește” e o glumă bună

Ministerul Culturii s-a aruncat la încă o mișcare de râs: campania Citește românește.

Unii efectiv nu se satură să se prefacă că fac ceva constructiv în țara asta. Cred că s-au uitat la campania de târg de carte de la elefant.ro și au zis, ok, hai să facem și noi ceva de genul.

Ca să înțelegem, campania asta nu face altceva decât să creeze un landing page pe eMag prin care sunt promovate 2100 de titluri de la autorii contemporani autohtoni.

Pe scurt, în felul ăsta măcar aflăm cine sunt acești autori contemporani de la noi, pentru cei care nu au auzit încă de ei.

Vor fi așezați ca la careu, în curtea școlii.

Ne vom uita la coperți, apoi ne vom aminti că avem nevoie de un smart TV și vom merge să-l cumpărăm.

NU AȘA faci românul să citească. NU în felul ăsta ajuți autorii români și literatura română de azi.

NU prefăcându-te că aduci cine știe ce mare aport la cultura română doar prin faptul că dai drumul unei „campanii” cu buget zero.

Citiți asta:

În actuala campanie, ministerul are investiţie zero. Există câteva linii de finanţare prin Administraţia Fondului Cultural Român. Aici autorii pot depune proiecte pe modelul fondurilor europene şi pot obţine finanţări. Dar nu sunt promovate, recunoaşte chiar Secretarul de stat la ministerul culturii, Mihai Firica.

Știrile PRO TV

Da, e zero. Facem un landing page. Nu e ca și cum n-avem landing page-uri săptămânale pe Libris, Elefant, BookExpress sau mai știu eu ce site de librărie online.

Facem unul pe eMag, dedicat autorilor români. Creștem rata de lectură în țară, creștem veniturile autorilor români. Creștem tot!

Este încă o situație de genul „vrem să inspirăm încredere”.

S-ar putea da vouchere pentru familiile defavorizate prin care să-și cumpere cărți (deși parcă ăsta-i ultimul lucru de care au nevoie), ar putea face un târg de carte subvenționat de ei, prin care sub anumite criterii să poți lua cărți de autori români (statul plătește).

S-ar putea face întâlniri virtuale cu autorii români, cursuri despre scris, câte și mai câte. Să se creeze o piață pentru ei cu susținerea ministerului.

Până una alta, eu îmi fac meseria și vă voi recomanda în continuare cărți aici, atât din literatura universală, cât și din cea de la noi.

P.S.: La ora asta, la care apare acest articol, nu există încă niciun landing page pe eMag. Îmi place când cineva trimite comunicate de presă, dar nu are ce prezenta, zero obiectiv de conversie.

Later edit: Avem landing page aici. Cum ne așteptăm la orice site de librărie online, avem doar reduceri la cărți din literatura română de azi.

campania citeste romaneste

3 responses to “Campania „Citeste românește” e o glumă bună”

Leave a Reply

Your email address will not be published.