Care-i dom’le avantajul de a citi?

carteÎntreb cât se poate de serios, căci mă uit la tot felul de oameni și citesc tot felul de cărți (fie ele romane de toate felurile, reviste, poezii etc) și încerc să extrag diferite lucruri, dar care-i avantajul sau avantajele? Ce urmăriți?

Aștept răspunsurile voastre în comentarii, iar prin ele mă voi băgă și eu cu răspunsul meu, care, vă spun, nu-l știu pe bune sau nu le știu, căci pot fi mai multe. Vreau să știu dacă există concretul în opinia voastră și care-i ăla…

Conversația s-a dus și pe Facebook.

0 responses to “Care-i dom’le avantajul de a citi?”

 1. Nu stiu care e avantajul. Eu nu l-am gasit. Prefer sa caut pe Google tot ce am nevoie, sa citesc pareri pro contra despre orice subiect. Asa… in carti voi gasi cel mult o parere… nu stiu cat de subiectiva/ obiectiva este…

  • Uite a scris Alex mai sus unele dintre ele, am scris și eu la discuția de pe Facebook. Îți scriu și aici:
   „Bun, acum am zis că vin și eu cu un răspuns printre ale voastre. Eu zic că, în funcție de ceea ce citim, avantajele is mai numeroase. Eu unul, de exemplu, aș citi un roman anume doar pentru conceptul de model al lumii pentru care a fost lăudat, să văd un exemplu și să iau aminte, ori altul pentru acțiunea și construcția personajelor. Citesc un articol dintr-o revistă pentru informare, citesc o carte de dragoste pentru subiectivismul meu nenorocit și împlinirea unei pofte sau un articol pe un blog, pentru relaxare. Citesc ca să învăț, citesc ca să-mi dezvolt cunoștințele în materie de limbă, ori chiar un domeniu științific anume. A citi, deci, conține la avantaje de nu le putem noi enumera. Sigur mai sunt pe lângă acestea..”

 2. Dat fiind faptul fiindca ca …… pentru ca de-al dracu si din seria Harry Potter ..

  Acum lasand gluma informatia e necesara , iar informatia primita prin citit e buna pentru ca ramane mai mut intiparita in creier.
  Avantaje :
  -informatie
  -stimuleaza putin creieru
  -stimuleaza 2 metode de invatare – tactil si vizual
  – inca mai da bine la imagine
  – cursele cu metroul sau/si tramvaiul sunt mai placute cu nasul intr-o carte
  – omul fara citit este ca animalul care stie sa vorbeasca

  • Metodele de învățare și stimularea creierului le știam, dar uite că nu mi le-a mai spus nimeni. Tot așteptam să se ridice cineva de pe scaun și să spună asta.
   Bun domn’le, m-ai lămurit. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.