Cărţi! Pentru că nu te fac prost

By | De Citit

lecturaFiindcă e luni, iar eu de obicei lunea vă mai ţineam în priză cu câte o melodie ca să vă fac săptămâna mai plăcută, azi îmi propun să schimb macazul. Adicătelea să vă introduc în cap câteva cărţi ce mie mi-au mers la inimioară prea bine vacanţa asta. De ce cărţi? Pentru că nu te fac prost. Având în vedere că sunt clasa a XII-a, cam până prin august, lectura de ocazie la mine nu mai merge, drept urmare o să vă las vouă şi ceva ce doresc să achiziţionez pe viitor ca pe urmă să-mi împărtăşiţi a voastră părere cu privire la ele.

Lista nu e mare, să fim serioşi, nu sunt în departamentul de vânzări al vreunei edituri sau librării, dar pe bune de nu-mi vine să mă dau cu capul de birou când văd numărul de exprimări, tastări eronate cum de altfel şi lipsa culturii generale. De sport mă ocup mai târziu, vă promit, fiindcă şi ăla este-n cădere liberă. Iar mie nu-mi place cum sună asta.

Bun. Acum să începem. Ţineţi-vă bine că am nişte titluri care vă vor da o poftă de lectură nemaipomenită. Profit cu această ocazie şi de prelungirea promoţiei de pe Elefant.Ro cu 24 de ore. Adică -40% (minus patruzeci la sută), că dânşii aşa ziseră în newsletter. Încep cu Soni de Andrei Ruse. Fiindcă îmi place al naibii de mult scriitorul acesta şi fiindcă, regăsesc pentru a II-a oară, România în hainele ei: ude, murdare, cu pantofii rupţi şi părul lung. După Dilăr pentru o zi, am simţit că neapărat trebuie să pun mâna pe cartea asta. Este bună, poate nu la fel ca precedenta spusă, însă şirul evenimentelor îţi oferă câte o îmbucătură din toate.

Îmi permit să continui cu o carte care am primit-o cadou. Este scrisă de Neagu Djuvara şi se numeşte Însemnările lui Georges Milesco. Roman autobiografic ce surprinde momente din mijlocul vieţii autorului trecute pe seama eroului Georges Milesco. Este o carte tristă, dar care surprinde momente importante din istoria ţării noastre, de aceea v-o recomand cu căldură.

Cred că-i suficient până aici, mai ales că v-am mai recomandat o carte şi pe blog sigur mai găsiţi recomandări de acest gen. Ce doresc eu să citesc pe viitor? Păi:

Dacă aveţi vreo părere despre ceea ce urmează să lecturez, vă rog loviţi-mă tare, dar fără prea multe detalii, că nu-i frumos, aşa-i? Mno, haideţi, liber la lectură!

Leave a Reply

Your email address will not be published.