Câteva cuvinte despre Lullaby (2014)

By | Gânduri

În ultima perioadă m-am axat numai pe seriale, iar asta din pricina faptului că nu am mai avut răbdare să urmăresc un film de la cap la coadă. Nu vă imaginați că mi-a venit pofta dintr-o dată la Lullaby, dar am zis că e cazul să mai urmăresc și un lung metraj.

Vă spun din start că ceea ce m-a atras la acest film, încă din trailer, a fost prezența lui Garrett Hedlund, Richard Jenkins și Amy Adams (a jucat în American Hustle). Un trailer drăguț care atrage, trebuie să recunosc, în ciuda notei foarte mici de pe site-ul de specialitate IMDb.

În urma vizionării acestui film, mărturisesc că nota este cea meritată.

Pe scurt, întregul film prezintă moartea lui Robert (jucat de Richard Jenkins), suferind de cancer cu flashback-uri prin trecut și clișee de completare a acțiunii. O avem pe Amy Adams într-un rol slab de fostă iubită și un Garrett Hedlund din nou la înălțime, așa cum l-am cunoscut și în filmul On The Road.

Nota filmului este de 5,7 pe IMDb și așa cum am zis mai sus, este o notă care se justifică prin timpul foarte lung de prezentare a unui om ce suferă de o boală cumplită, pe patul de spital (ultimele sale momente), un scenariu destul de slab cu replici despre care nu am știut ce să cred (uneori păreau penibile, alteori foarte naturale) și clișee de când lumea.

Partea bună a acestui film este lecția morală ce-o conține, ilustrată excelent și prin personajul lui Garrett Hedlund – Jonathan – care joacă excepțional rolul egoistului. Ilustrează  moartea și timpul limitat pe care-l avem, precum și lipsa dreptului de a-ți uita familia atâta timp cât ea există.

Cu toate acestea, plusurile filmului sunt insuficiente pentru a se clasa printre filmele de top ale unui gen extrem de pretențios cum sunt dramele.

Cam asta a fost Lullaby,  de la mine are un 6, deși nu is vreun critic de film.

Leave a Reply

Your email address will not be published.