Ce canale de YouTube urmăresc

By | #SocialMedia

Nu știu de ce am impresia că articolul ăsta va primi multe actualizări de-a lungul anilor. Dar AIA E, învățăm pe parcurs.

Mulți dintre voi m-au întrebat ce canale de YouTube mai urmăresc.

Nu, sincer, chiar nimeni nu m-a întrebat, dar am înțeles că articolele de genul ăsta rankează bine în Google și am zis să încerc.

Un om trebuie să facă tot ce-i stă în puteri să-și țină blogul sus!

Nu, acum serios, poate mai aud și de niște canale mișto de la voi. Dar nu Colors sau Wisecrack, că p-astea le știm toți.

Also, am evitat să menționez Recorder, Rise sau nu știu, Buzzfeed tocmai pentru că sunt atât de urmărite încât e clar că sunt deja subscribed la ele.

Am făcut o listă interesantă și am să argumentez, pe cât mă țin puterile, de ce ar trebui să le acorzi atenție. Nu o să vorbesc despre oameni acolo unde nu e cazul, cât mai degrabă conținutul. Că ăla vinde, nu?

The Creators

Ăștia is pentru mine etalonul creativității în materie de YouTube. Nu se folosesc de altceva în afară de materialele lor.

Adică iau o cameră și încep să creeze, iar la final iese un montaj cel puțin plăcut ochiului și cel puțin interesant. Dacă nu, efectiv captivant.

Max Fosh

Canalul ăsta e deja mega hyped în UK de ceva timp. Max Fosh e și tipul care se ocupă de el. Are mai multe serii de clipuri în cadrul canalului, precum Streetsmart, Posh People, Rate My Meal Deal, UnConventional.

E genul de ins care ar rupe la Vice, dar care preferă să fie pe cont propriu.

Viral a ajuns de mai multe ori. O dată când s-a îmbrăcat de câteva sute de lei și a mers la Paris Fashion Week și a rupt.

Alteori când și-a luat un ditamai OOH-ul cu el. Iar mai nou, a închiriat un rond rutier ca să se flexeze pe internet.

Chestiile astea sunt amuzante și arată creativitatea omului. El se baza mult pe interviuri cu oameni, dar pandemia l-a împins și la alte materiale.

Ironia din spatele fiecărui clip e o oglindă superbă a societății în care sălășluim (știu cuvântul ăsta, îmi permit).

Surprinde mereu și niciodată nu pare să livreze conținut plictisitor.

Isabel Paige

Canalul ei de YouTube e o descoperire recentă și vreau să spun că aici ar fi mai multe de zis, dar din rațiuni de spațiu și timp mă voi rezuma la: what the…

Tipa a renunțat la educație și s-a hotărât să-și facă „a tiny house” în munți.

Asta ar fi „the hook”. De fapt clipurile ei sunt pe post de jurnal video în care vorbește despre ea, viața ei, ce mănâncă, rutine zilnice etc.

N-o să vedeți clasicele vloguri, cât mai degrabă un edit excelent, atât cât trebuie pe fiecare pasaj prezentat, muzică foarte bună, o atmosferă în care ești băgat cu totul.

Adică poți vedea munca din spatele fiecărui clip și dedicarea ei pentru asta în ciuda, chiar așa, în ciuda stilului de viață pe care îl prezintă.

Adică off-grid, remote, natură, sustenabilitate, parcă retrăiesc povestea lui Chris McCandles într-un fel și toți știm cum s-a sfârșit.

Tipa e sărită de pe fix, clar, dar felul în care face clipurile alternează între wow, cringy, craftmanship, aspirațional, cinematografie și poetic.

Efectiv nu ai timp să îți dai seama dacă îți place sau nu. Eu am ajuns să văd zeci de clipuri de-ale ei și tot nu m-am convins de altceva în afară de faptul că face niște super montaje. E puzzling tipa și stilul ei de viață, dar asta parcă o face cu atât mai interesantă.

Casey Neistat

We all know who Casey is. Singurul lucru pe care vreau să-l menționez aici e că noul Casey, cel care face clipuri scurte și intime îmi place mai mult față de vechiul Casey.

Clipurile lui sunt mult mai intime, cum am zis, mai scurte și mai pline de înțelepciune. Pare că s-a maturizat mult în ceea ce vrea să livreze.

Chiar dacă n-o mai face atât de des, chiar dacă e full on family și mai puțin content creator on YouTube, omul știe cum și ce să livreze când vrea să livreze.

Drăcea

Păi nu vorbeam io de Drăcea?

Omul e stand-up comedian, recent a intrat mai activ pe YouTube cu canalul său. Probabil îl știți de pe PORC TV cu vlogurile sale de roundabout cu fiecare invitat chemat la microfon.

Acum prestează pe PORC și pe canalul său niște emisiuni chiar interesante.

Una e Kickz & Diggz unde vorbește despre sneackers într-un montaj foarte amuzant și on point, iar alta e Window Shopping unde are câte un invitat și trec prin diferite întrebări.

Chiar sunt curios pe viitor cum o să evolueze, dar până aici e totul mișto.

FNG

FNG nu intră neapărat în categoria asta, cât mai degrabă în cea de jos.

Dar cum nu se mai ocupă de gaming ci mai mult bagă FTW, emisiunea lui săptămânală, îl încadrăm aici.

Mi se pare formidabilă munca pe care o depune săptămână de săptămână pentru a aduna cele mai amuzante, absurde, triste și wow știri din lumea fotbalului.

Cu un montaj scurt și la obiect (un sfert de oră maximum are un episod) și comentariul său cu umor britanic pe deasupra.

Mai face și clipuri despre cât de slab e FIFA an de an, dar astea sunt cu duiumul pe interneți.

Niște gameri

Că practic asta e viața mea. Urmăresc vloguri și gameri cum se joacă. Salut 2007, e mișto aici.

Glumesc, prieteni, mai bag și niște emisiuni, dar pe bune că nu e cazul să le enumăr aici, astea se zic între prieteni. Gen VOX, The Verge, IGN, Vice, Kurzgesagt sau Timeline – World History Documentaries.

Raptor

Băiatul ăsta măcar își dă silința, știți ce zic? Chiar dacă e genul ăla de gamer arogant care ridică tonul dacă-i miști scaunul din greșeală când se joacă, își dă silința.

Face niște gameplays unde nu ezită să arate atât ce are mai mișto jocul ăla, dar și bugs și problemuțe. Streamuiește des pe YouTube, e mega dedicat comunității lui.

Baby Nades

Nades recent s-a activat din nou pe YouTube. Nu mai postase de ceva timp, dar mai nou bagă și câte 6 ore de stream intensiv pe diferite jocuri.

Eu am început să-l urmăresc mai mult din fascinație pentru montajele stil film pe care reușea să le facă din … Day-Z. Da, fraților, omul se joacă ore întregi Day-Z și din fiecare sesiune reușește să scoată câte un episod de 45-50 de minute în care susține o narațiune.

Și clipurile nu sunt boring, cel puțin nu pentru mine. Când nu mai ai ce urmări sau nu vrei să fii implicat activ, un clip de-al lui intră perfect.

Și pentru asta continui să-l urmăresc.

Cutzy

Cutzy e un tip care se vrea a fi amuzant, nu-i iese mereu, dar are un edit mișto pe clipurile pe care le face.

Principala serie de care se ocupă și pentru care îl urmăresc e Youth Squad Legends, care e un challenge la orice FIFA (acu la FIFA 21, vă dați seama) și sună cam așa:

  • joci la modul carieră, iei o echipă slabă, promovezi jucători de la academie, iar cu ce ai promovat trebuie să câștigi tot ce se poate câștiga în joc.

Îmi place, pe lângă edit, că nu e genul de YouTuber care să-l vezi că se laudă cu skill-urile lui, că ce mega bun e la jocul ăsta.

Nope, omul preferă o narațiune, preferă să mențină totul cât mai real, de asta mai pierde meciuri, mai câștigă altele, jucătorii îi cresc, dar cel mai amuzant mi se pare că prin asta vezi și câte defecte poate să existe într-un joc de FIFA.

Totul e făcut cu amuzament, pentru comunitate, susținut prin Patreon de comunitate. Îmi place că fiecare clip are un haiku dedicat întâmplării principale din episod și un scenariu la final care depinde efectiv de datul cu banul. De care se ocupă Google Assistant.

theneedledrop

Hai că sigur ați auzit de el. Se ocupă cu recenzii muzicale și are intro-uri cu numele său în cele mai diverse moduri.

Omul chiar știe ce vorbește, iar clipurile sale sunt mai degrabă un fel de podcast video. Nu există muuultă diversitate într-un clip, cât mai degrabă e el care vorbește despre muzică.

Dacă stai să-l asculți îți vei da seama repede că ce auzi el știe să pună cum trebuie în cuvinte. Mai înveți ceva despre muzică, ți se îmbogățește vocabularul oleacă plus că poți să te lauzi cu argumente solide prietenilor când vă mai întrebați ce ați mai ascultat și a rupt.

Ai noștri

Să fim serioși, doar nu credeați că rubrica asta sărea.

În ordine aleatorie, Ariel (seria bucureștenii rupe) și Mariciu (cadre mișto cu drona). Pe Twitch (hopa), îl urmăresc pe Toma.

Normal, doar nu credeați că sunt milioane de oameni sau că am mulți prieteni.

Asta a fost prieteni, dacă vreți vă pot face și o variantă audio la acest articol, deși zău dacă știu cine ar sta să asculte (da’ să citească?!).

Vă aștept recomandările de canale de YouTube, să vază și ochiul meu, unde vreți voi. În comentarii aici sau pe Feisbuc sau Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published.