Ce ţi-e şi cu telenovela VPlay vs. Voyo

By | Gânduri

Hai să fim serioşi şi să intru în pâine direct din introducere. Toată treaba asta mi se pare penibilă, penibilă din ambele părţi. Lucrurile acestea, iar aici mă refer la serialele distribuite gratuit pe internet, respectiv site-urile de conţinut video gratis sunt de când lumea pe internet, iar faptul că ProTV-ul s-a găsit acum să sesizeze câteva dintre acestea la CNA mi se pare o mişcare de prost gust.

Citeam în Ziarul Financiar acum o săptămână sau două, despre cât de bine o duce Voyo.ro şi cum va evolua acesta în următoarele trimestre. Ok, dar de ce s-a recurs la aşa ceva? Nu zic că nu-i corect, personal nici măcar nu folosesc VPlay sau alte site-uri de genul ca să-mi văd serialele favorite, dar această soluţie la care a recurs Media Pro îmi sună a o mişcare disperată, atât de disperată încât ceilalţi competitori ce practică în mod direct concurenţă neloială celor de la Voyo să fie eliminaţi de pe piaţă.

Să fie asta cheia spre succes a celor de la Voyo? La cum a reacţionat lumea pe internet, nu prea sună bine pentru ei, iar un nou serviciu de astfel de gen care să apară fix în momentul acesta pe piaţă la un preţ cu puţin mai mic decât Voyo, vă spun sincer că ar fi un real succes. De ce? Pentru că automat, dacă se va recurge la eliminarea prin instanţă a site-urilor cu conţinut video ilegal distribuit gratis, oamenii vor face orice să nu folosească Voyo.

Cu toate acestea tot nu reuşesc să înţeleg disperarea oamenilor cu antiVoyo şi alte lucruri de genul acesta. Mă întreb uploaderii de pe VPlay de unde făcuseră rost de seriale în tot acest timp? .. răspunsul e simplu şi implică un programel pe care toţi îl avem în PC: BitTorrent sau BitComet sau orice alt program de torrent. De aici au de câştigat trackerele care se vor extinde şi mai mult. Iarăşi revin puţin la ideea de mai sus. Totul s-a limitat la antiVoyo şi alte mişcări de genul, când TPB (ThePirateBay) stă liniştit acolo şi aşteaptă clienţi. Nu promovez pirateria, dar dacă eşti atât de disperat încât invoci istoria României, cât ţi-o lua să descarci ultimul episod din serialul favorit şi apoi să-l ştergi după ce l-ai văzut?

Repet, nu promovez pirateria, nu folosesc şi nu am folosit niciodată VPlay şi nici Voyo, dar lucrurile au exagerat aşa cum s-a mai întâmplat cu orice rahat care neapărat a trebuit să fie făcut bici care să şi pocnească în România. Vă las cu întrebarea de mai sus.

PS: Ar trebui să înţelegem că din toată povestea asta, de câştigat ar avea lupta împotriva pirateriei, dar lucrul acesta nu trebuia să vină din partea unui serviciu de video sharing ca Voyo. Cu toate acestea, economia ţării noastre nu permite cheltuirea banilor pe abonamente de genul acesta pe internet, iar asta din nou nimeni nu vrea să înţeleagă, de aici şi cazurile dese de piraterie şi lipsa unor platforme cu preţuri mai generoase cu seriale foarte bune, platforme ca NetFlix de exemplu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.