Chiar a murit ?

By | Spuneri

Hai acum pe bune, să stăm puţin şi să ne gândim .. oare chiar a murit acest Bin Laden ? – chiar aşa peste noapte ? sfârşind aruncat în mare ? mie nu prea îmi vine a crede. Dacă încă nu ştii cine este Bin Laden (cu Osama la început), este un lider al celei mai “nenorocite” grupări teroriste numite Al Qaeda, mai cunoscut ca fiind şi personajul principal în filmul “11 septembrie” cu turnurile gemene. De fapt, el nu a fost acolo personaj principal, ci mai mult regizor. Trebuie să recunosc că dacă chiar el a fost miezul acolo (şi aici am oarece dubii), i-a ieşit într-adevăr foarte bine.

Ei bine, ce-au zis autorităţile din USA ? – da, domnul Osama bin Laden este dobitocul care a omorât atâţia oameni şi el va plăti pentru dărâmarea unor turnuri de milioane de dolari (dacă nu cumva miliarde) şi îl vom găsi, identifica şi bineînţeles omorî.

Iată că la aproape 10 ani de la acel eveniment trist, o ştire iese pe gura mai puternicului Obama şi împânzeşte un glob întreg – faptul că Bin Laden a fost prins şi omorât undeva în Pakistan.

Acum, ce-ar trebui să fac ? să ies pe stradă ca englezii la Royal Wedding şi să sărbătoresc ? – să aplaud ? nu. Faptul că a apărut o poză pe întreg internetul, iar Iisus spune pe Twitter bazaconii, nu mă va face să cred că-i mort. Cine ştie, poate el a murit acu 5-6 ani sau anul trecut de vreo boală pe la el prin peşteră pe unde stătea, dar a fost anunţat acum că să ştie lumea că americanii au fost eroii. Poate el încă mai trăieşte, poate se pregăteşte de un nou atac. Poza aia, iar mai apoi aruncarea lui în mare, mă duce cu gândul la o muşamalizare totală a acestui caz.

De fapt, aşa cum a apărut, se pare că aşa se va şi duce. Într-un minut a zis Obama că l-a omorât, iar în altul că l-a aruncat în mare. Superb. Alt lucru curios este faptul că acea mega grupare teroristă nu face nimic, practic este într-un doliu total să-i zic aşa, dacă o fi doliu. Mă aşteptam până acum la o acţiune, la un comunicat de presă, ceva din partea băieţilor răi, dar se pare că ezită să apară, lăsând o tăcere nefirească şi parcă puţin înspăimântătoare.

Să fie Bin Laden ăsta, oare mort ?

 

0 Responses to " Chiar a murit ? "

 1. Salih says:

  Si mie sincer mi sa parut cam dubios aceasta moarte.Si pe deasupra ce nu pot eu sa cred ca Al-Qaeda a lasat ca trupul lui Bin Laden sa fie luat asa pur si simplu si sa il arunce in mare si sa nu fie inmormantat conform traditiilor islamice.Si ce ar mai fi,in opinia mea, toata lumea il vedea pe Bin Laden cel mai rau om de pe planeta ca a omorat milioane de oameni ca etc,dar prea putini stiu ca Bin Laden si-a lasat averile de milioane si s-a alaturat rezistentei din cauza americanilor care ii discrimineau si ii injoseau pe musulmani.Oricum daca e adevarata aceasta poveste sigur se va intampla ceva foarte grav in America si poate de proportii mai mari decat 11 septembrie,dar totusi nu as vrea asa ceva sa moara sute de mii de oameni.

 2. Bucur says:

  cine stie cand a murit si abia acum au dat drumul la stire sa afle si restul…e vrajeala pe fata zic eu.

 3. Manciu says:

  Salih din ce am inteles faza asta cu aruncatul in mare ar fi fost traditie.However daca doreau sa faca ceva calumea il impuscau pe Base nu pe Bin Laden…

  • Salih says:

   Nu e exista traditia asta in religia islamica.dar oricum daca a murit, a murit de mult si abia acum s-a aflat

 4. Marian says:

  Pe Richard Nixon nu l-a omorat nimeni ca a pornit fara motiv razboiul din Vietnam si a si trait bine merci 81 de ani, pana in 1994. Urasc fast food-urile, urasc politica americana, urasc FBI-ul, urasc SUA. Eu m-am prins inca demult ca practic aproape orice stat mai mic e marioneta americanilor. Chiar as fi in stare sa cred o teorie a conspiratiei cum ca atentatele de la 11 septembrie sa fi fost planuita de americani… asa cum cred ca si Mark Chapman a fost pus de FBI sa-l impuste pe John Lennon, deoarece acesta protesta impotriva razboiului din Vietnam.

  F*CK the U.S.!

 5. bibabum says:

  mort, viu.. oricum a intrat in istorie

 6. andrew says:

  @bibabum: corect, probabil ca copii nostri or sa invete la istorie despre ce a facut si cum a murit Bin Laden. :))

 7. Val33ntyn says:

  Nu prea ma intereseaza ce s-a intamplat cu el !

 8. DannielPH says:

  Atatea arme cate se fac trebuie folosite cumva ca nu mai incap in depozite. Asa ca americanii cauta un nou motiv de “cearta”. Sau poate s-a terminat petrolul din iraq.
  Nu pot crede ca asa usor un om precum Osama sa fie ucis asa usor.

 9. […] nu să vin în mod neapărat cu un lucru nou. Contextul era faptul că eu nu scrisesem nimic nou la articolul cu Bin Laden, ci pur şi simplu mi-am zis părerea. Nu ştiu dacă trebuia ceva nou, nu prea am înţeles […]

 10. addicted says:

  E mort prin parti! Nu am crezut o secunda ca este ,pentru ca prea multe ni se ascund … Sigur joaca barbut cu MJ si Tupac pe o insula “pustie”.:)

Leave a Reply

Your email address will not be published.