Cine citește și spune

Nu știu dacă ai observat, dar am făcut câteva modificări în sidebar-ul blogului. Sper să-ți placă, mai ales nițel mai jos, dând scroll. Da, da, aia-i un tab cu lecturile mele în proces, actualizate zilnic pe GoodReads. M-am hotărât ca de azi înainte să pun și aici pe blog experiențele cu care mă lupt zilnic. E o luptă tare frumoasă.

De asemenea tot ele sunt cărțile la care vin și recomandări, sau nu. În funcție de scriitură. E un fapt subiectiv, dar prefer să nu recomand ceva nu m-a impresionat, nici să critic. Prefer să ignor. E simplu.

Dar cine citește și spune? E o invitație. O invitație la recomandare de carte, o invitație pe un site unde, dacă ești bookaholic nu știu cum de nu ți-ai făcut cont până azi. Timpul nu e pierdut, chiar deloc. Acolo e un fel de mega-librărie în care cititorii care sunt cu zecile de mii, pun recenzii la cărțile terminate, actualizează în timp real ce citesc și fac recomandări prietenilor lor. Contul meu e acesta. Sper să ne întâlnim pe acolo.

Cu ce mă ajută GoodReads, întrebi?

Categoric cu mai mult decât un rezumat luat de pe SparkNotes. Tot aici găsești blogurile unor mari scriitori, tot aici sunt și recenziile făcute de oameni care scriu pentru New York Times, New Yorker sau The Washington Post. Aici găsești aproximativ toate edițiile unei cărți, găsești informații despre premiile de carte date anual și lunar primești un newsletter cu noutățile din librării.

Bineînțeles vei găsi topuri, vei putea răspunde la întrebări din cărțile pe care le-ai citit, există un forum activ pentru fiecare carte unde cititorii își împart opiniile, ba mai sunt și tombole cu premii unde poți câștiga… cărți.

Cam cu asta.

Îți recomand cu căldură GoodReads. Ne întâlnim pe acolo, da? 🙂 Nu, nu fug de aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.