Cineva a zis o dată : o să joci într-un film

Vară, probabil nu trecut de ora 3 jumate dimineaţa. Probabil, aş fi vrut să cred că e doar un alt vis, că centrul oraşului nu e gol, că nu sunt înconjurat de o haită de câini şi-o fată desculţă. Băuturile ălea şi-au făcut acum efectul, începe să mă ardă. Nu sunt foarte ameţit. Aş fi vrut să văd răsăritul.

La un moment dat, începuse serios să mă calce pe nervi acest film, scenă de film, care nu mă făcea altceva decât să-mi arate calităţile de psihopat inapt de altceva decât a merge şi a vorbi cu nişte câini care l-au făcut praf din cap până în picioare, pentru că bineînţeles un câine când vrea să te joci cu el, sare pe tine. Chiar nu era necesar, nu era de vâzut, nu avea viitor, nu ăsta.

Adică cine se gândea la aşa ceva. Nu mi-am pus niciodată în cap scenariul ăsta, nici în cele mai cumplite vise ale mele. Pe lângă faptul că ajunsese să mă enerveze, era un nerv cald, care mă gâdila şi-mi dădea un aer de necunoscut. Era pentru prima dată când chiar nu ştiam ce va urma, nici nu mă interesa. Escorta de care aveam parte, nu fusese niciodată atât de solidă.

De obicei, din câte ştiu eu, câinii lătrau şi rupeau în două un beţiv când mergea pe stradă, dar eu nu eram chiar atât de beat. Nu eram beat de alcool, eram beat de un aer, aerul verii cu noaptea aia lungă. Cum americanii zic : “the long summer nights are here”. Să se înţeleagă, lungi nu înseamnă că sunt cât ălea de iarnă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.