Cititor sau nebun după trafic ?

Vorbeam cu Răzvan mai acu ceva timp pe messenger şi ziceam că eu vreau în primul rând ca cititorii mei să-mi cunoască părerea legată de ceva, nu să vin în mod neapărat cu un lucru nou. Contextul era faptul că eu nu scrisesem nimic nou la articolul cu Bin Laden, ci pur şi simplu mi-am zis părerea. Nu ştiu dacă trebuia ceva nou, nu prea am înţeles chestia asta. El mi-a zis atunci : nu le mai spune cititori. Aveam în gând de mult timp acest articol, iar acum a venit momentul să vi-l împărtăşesc.

Care credeţi voi că este diferenţa între un cititor şi un nebun după trafic ? fiindcă eu aici mă blochez puţin. Am oameni care îmi citesc blogul zilnic, fără să aibe vreun site / blog din care să câştige atenţia celorlalţi vizitatori. Consider aşadar că ei sunt cititori adevăraţi, însă cei cu blog care vin ori zilnic la fel ca cititorii sau din când în când şi îmi lasă un comentariu, după care dacă văd că nu returnez favorul, nu se mai întorc – ei ce sunt ?

Căutători de cititori ? – de trafic ? – vor comentarii ?

Mi-e puţin greu de înţeles treaba asta. Ştiu de faptul că în blogosferă linsul în cur şi schimbul de favoruri e în trend, dar eu nu sunt de acord cu el. Orice om care mă comentează, vreau să ştiu c-o face argumentat şi că are la ce s-o facă. Îmi citesc tot blogroll-ul constant, nu ezit să ajung şi pe alte bloguri, iar unde simt că părerea mea trebuie spusă, o spun. Poţi tu să-mi dai 1000 de comentarii, blogul nu este dofollow, deci degeaba, iar dacă eu nu găsesc nimic interesant la tine pe blog, îmi pare rău amice, dar trebuie să mai lucrezi la subiecte.

Voi ce părere aveţi şi ce metode folosiţi la moderarea comentariilor ?

0 responses to “Cititor sau nebun după trafic ?”

 1. Si eu cateodata ajung pe un blog si imi las parerea si poate nu revin. De multe ori nu revin deoarece nu tin o lista cu bloguri vizitate. Cand cineva lasa un comentariu si are blog, intru si eu pe acolo vad ce/cum scrie si de am cunostinta de ceea ce a scris las comentariu daca nu trec mai departe.
  Moderarea o fac manual la fiecare comentariu deoarece nu stii cand se pune unul pe spam.
  Apropo cum ai facut blogul nofollow?

  • @ DannielPH : Sunt pluginuri care anuleaza efectul dofollow. Pur si simplu activezi si acesta isi face treaba, elimina indexarea linkurilor autorilor si linkurilor din comentariile autorilor.

 2. Eu deobicei citesc lucruri fără să las un comentariu. Citesc chestii de pe blog cam rar mai ales că nu prea am timp însă când am ceva de spus spun şi gata. La mine moderarea comentariilor sunt simple, nu accept comentarii. Deobicei postez lucruri care îmi plac, gen muzică, citate şi alte chestii şi lumea poate citi şi fără să-mi lase comentarii gen ‘bun post, minunat, blablabla, bla’. Părerea mea.

 3. eu citesc destule. scriu in general pe cele pe care-mi plac. sau ii mai spun unuia si altuia ce cred despre ce a zis el, desi nu-mi place poate decat subiectul. nu si felul in care scriel.

 4. Nu stiu cum sunt altii dar o sa iti zic de mine: Eu deobicei vizitez ce am in reader si ulterior comentez daca am ceva de zis. Nu caut trafic sau indexare ca imi optimizez singur blogul destul. Si daca cineva returneaza un comentariu doar pentru ca i-am lasat eu unul m-ai inainte si nu pentru ca intradevar are ceva de zis, ar putea sa dea un like si sa treaca m-ai departe.

 5. Aici depinde si de oameni. Eu de exemplu comentez foarte rar, cand chiar am ceva de spus (si tind sa cred ca nu sunt singurul care face asta). Nu prea vad rostul comentariilor lasate doar de dragul de a zice ceva. Cat despre facutul de trafic din asta: uneori uit sau mi-e lene sa completez si rubrica “website” din formularul de comentarii.

 6. Domnu de la trilema, Popescu pe numele sau caragielian, ti-a luat articolul in colimator considerand ca matale nu ai de fapt nici un cititor real ci doar rude si alte asemenea natii si decretand in inteligenta lui ca un “pusti” ca tine, nu prea are o opinie reala si avizata despre nimic.
  Cu toate astea uite ca in felul asta am ajuns si eu pe aici si nu pot fi de acord cu domnul Popescu.
  In ceea ce priveste subiectul in cauza, eu nu am cenzurat niciodata comentarii, incepusem sa am intr-adevar comentarii din partea colegilor bloggeri pana cand am avut o perioada lunga de pauza, chiar daca am revenit, se pare ca pe mnealor ii doare in fund. Insa eu tin sa-mi exprim in continuare opiniile in ciuda curentului, cine vrea citeste cine nu, sa-i fie de bine. Eu atunci cand comentez o fac complex, nu in doua vorbe si doar daca am ceva de spus. Rareori postez comentarii de un rand.
  Si legat de parere- daca ai o parere atunci expune-o.

  • @ Alexander : Da, am observat. Nu-mi fac griji, asta e lumea in care traim, pana la urma acel om si-a dat cu parerea despre mine si despre blog, mai mult sau mai putin jignitor. I-o respect si nu raspund la ea, consider ca este o pierdere de timp.
   P.S. : Respect comentariile bine argumentate, care nu sunt de doar un rand-doua sau mai rau, contin doar doua cuvinte.

 7. Am citit si eu articolul de pe trilema, si, sincer, Popescu mi se pare cam increzut. Cand citesc articolul lui ma simt ca si cum as citit o recenzie a unei carti. Ori, nu poti critica un blog la fel cum critici literatura. Desi, poate bogurile ar putea intra intr-un fel sau altul in zona asta a literaturii. E totusi o diferenta intre realitate si ce zice el acolo.

 8. In functie de timpul liber citesc blogurile din blogroll si uneori altele, dar nu de fiecare data comentez.

Leave a Reply

Your email address will not be published.