Concert: The Boxer Rebellion în Colectiv

Și au concertat, chiar dacă nu s-au ferit să-și arate teama pentru unele concerte organizate de ei, în acest turneu, în care nu credeau că vor avea public.

Și ce-i drept, Colectivul nu a dat pe afară cu oameni, dar au fost oameni frumoși, selecți, oameni potriviți pentru un concert TBR. Și ce-i mai important, ei au fost fericiți șu au concertat ca pentru o sală de 20.000 de persoane.

Velosonics înainte de tot

Pe băieții aceștia n-am apucat să-i ascult niciodată.

Cu toate acestea, mi-au lăsat o impresie plăcută. Niște oameni talentați, cu muzică bună, ușor spre pop-rockul americănesc și care știu să facă atmosferă cu publicul corect.velosonics

Totuși, pentru un concert în care headliner este The Boxer Rebellion, nu o trupă ca ei aș fi chemat pentru warm-up. Poate că aici sunt subiectiv, dar consider că The Boxer Rebellion și Velosonics chiar nu se pupă.

Foarte versatili în piesele lor. Se joacă cu o groază de tipuri de sunete și genuri și le stăpânesc pe ambele impresionabil.

Instrumental stau bine, ba chiar foarte bine, iar vocea este una banală pentru o trupă de genul lor. Nu iese cu nimic în evidență, e acolo pentru a completa și pentru a exista un mesaj și liric.

Știu că sunt cinic în scrierile mele, dar sunt foarte multe trupe celebre în care nu vocea face diferența și toată lumea acceptă și e de acord și tot sunt faimoși.

În orice caz, solistul a făcut show cât a putut. A ținut în priză publicul, a glumit, deci nu rău.

Ce te faci însă când greșești monumental la final?

Când ți se oferă oportunitatea să cânți în fața unei trupe cu fani în toată lumea și cu mult mai celebră și cu experiență decât trupa ta, ar trebui să ai măcar bunul simț să te fi informat în fața cui cânți.

Când solistul a spus „The Boxer’s Rebellion”, s-a sfârșit totul. Adică serios, oamenii au venit să-i vadă pe ei, asta-i o greșeală nasoală.

Ați zice că suntem oameni și că i-a luat valul și că mai greșim și noi, dar numele chiar nu e complicat, iar când vii la un asemenea show, simplu, bine organizat, dintr-un turneu, nu cred că-i greu să vezi cine te-a chemat, nu?

Pentru mine ca fan a însemnat ceva. Și a stârnit oricum câteva semne de întrebare prin public la faza aceasta, dar s-a trecut repede cu privirea, fiindcă așa cum am zis și mai sus, solistul știe să lucreze cu publicul, chiar dacă se observă ușor faptul că sunt la început de drum.

The Boxer Rebellion

the-boxer-rebellion-bucharest-1Boxerii au fost așa cum mi i-am imaginat, așa cum i-am mai urmărit live. Un live de calitate, atât instrumental cât și vocal, cu un setlist care mai suferă modificări în funcție de concert.

M-au impresionat mai ales la interpretările pieselor „New York”, „Keep Moving” și „Spitting Fire”. Au oferit momente de acalmie de-a lungul concertului, iar Nathan (solistul) și-a făcut bine tema, așa cum obișnuiește pe unde concertează TBR, și a zis de câte ori a putut: „mulțumesc” și „noroc”.

Dezamăgit am fost că nu au cântat „Flashing Red Light Means Go”, dar oricum când vii cu un live atât de bine lucrat, parcă nici nu simți.

Britanicii aceștia au concertat pe la festivaluri mari, cu public de peste 50.000 în fața lor, cu experiență și muzică cu totul aparte. Mi-a plăcut că au tratat acest show cu cea mai mare seriozitate. Live? Sunt calmant pentru suflet și minte.

Organizare

Perfectă. Cum nu au venit foarte multe persoane, nu a existat îmbulzeală pe nicăieri. Oameni decenți, veniți cu un singur scop – să ascultă TBR.the-boxer-rebellion-bucharest-2

E așa minunat să vezi, când mergi la un concert separat de vreun festival sau pe bază de bilet, cum vin numai oameni frumoși, care împart pentru două ore aceeași plăcere ca a ta.

Decență și plăcere lăuntrică. Asta s-a văzut în fiecare colț al Colectivului. Prețuri decente la băuturi și muzică faină pre și între concerte.

Concluzie

Velosonics nu sunt deloc de lepădat la vreun festival sau concerte cu un vibe mai energic. Pe britanicii de la The Boxer Rebellion ar fi ok să vă intersați de ei, iar la următoarea ocazie să nu-i ratați căci au, din punctul meu de vedere, unul dintre cele mai curate live-uri existente.

Până data viitoare, „No Harm” copii.

P.S.: Pentru o recenzie de concert ca la carte, găsiți aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.