Construiește-ți viitorul eliminând frica

By | Atitudine

Astăzi vreau să vorbesc despre tine, da, tu, cel sau cea care citești acest articol acum și nu ai altceva mai bun de făcut pe internet. Astăzi vreau să vorbesc și despre mine. Despre cum am trecut prin două săptămâni de facultate, în capitală și a început totul să-mi placă. Și am început să-mi fac din acest mod prin care a început să-mi placă un stil de viață. Cum optimismul, voia bună, zâmbetele, politețea, glumele bune la timpul lor, atenția și concentrarea mi-au adus beneficii uriașe. Și astfel vreau să te ajut pe tine. Prin urmare, voi vorbi strict de la început de drum. Că până la urmă cam asta este, un început de drum.

Bineînțeles, este mult prea devreme să trag o concluzie clară, ideea este că mi-am conceput viața și viitorul aici după cum, de unul singur, am decis s-o fac. M-am uitat atent la oamenii din jurul meu, la mine, la gânduri, la intuiție, la toate detaliile din jurul meu la microscop și am tras linii și mi-am astfaltat drumul în așa fel încât, la început, să fie pe cât posibil mai bun decât orice stradă din București.

În acest mod am ajuns să cunosc oameni buni, oameni pe aceeași frecvență cu mine. Am ajuns să fiu recunoscut pe stradă, chiar dacă nu am ajuns să cunosc persoana în cauză vreodată, personal. Și am ajuns să fiu respectat cum probabil n-am fost, niciodată, de nimeni în anii precedenți. Asta este un lucru mare.

Cum am reușit? Păi așa cum am spus, e cam devreme, dar am lucrurile sub control și asta este exact ceea ce mi-am propus de la bun început. Să mă aflu la butoane. Să pot da „accept” și „reject” în orice moment fără să sufăr vreo consecință.

În primul rând, am fost deschis. Am trimis respect și zâmbete oricărei persoane cu care am intrat în contact. Am ajutat. Am ajutat cu orice informație care mi-a fost la îndemână și altcineva avea nevoie de ea. Nu am ținut cont de frumusețe, de cultură, de statutul social sau alte lucruri. La început nu trebuie să ții cont de aceste lucruri. Atâta timp cât totul se întâmplă în normele bunului simț, nu ar trebui să fie vreo problemă.

În al doilea rând, m-am făcut plăcut. Da, poate sună ciudat, dar chiar am încercat să fiu pe placul cât mai multor persoane. Câteva glume aici, un răspuns mai serios acolo și lumea parcă se uită la tine cu alți ochi. Nu te apuca acum să încerci asta oricând, oriunde. Așteaptă momentul. Fii o vulpe! Pândește prada, când o ai în fața ochilor, nu așteapta să treacă, prinde-o! Utilizează un limbaj cât mai adecvat posibil cercului în care te învârți. Dacă este necesar să-l schimbi pentru a face parte din mai multe cercuri sociale – încearcă s-o faci. Nu privi nimic străin de tine doar în cazul în care chiar te simți depășit.

În al treilea rând, am stat în banca mea. Ah, cât îmi place treaba asta. Este atât de importantă și mulți chiar nu vor s-o pună în practică. Domn’le, nu e greu. Dacă taci când trebuie, ești filozof. Fără bârfe în jurul persoanelor care sunt subiectul de discuție, fără replici inutile, fără impresii „verde-n față”. Gândește-te bine, ei sunt oamenii de la începutul drumului tău. Nu cred că vrei să arunci vorbe de ocară tocmai acum sau nu cred că vrei să le arăți tuturor cât de doctor ești în științele fizicii cuantice când nu ai citit nici măcar un articol despre treaba asta.

În al patrulea rând și cel mai important, nu mi-a fost teamă de nimic. Nu mi-a fost frică de viitor. Am privit totul open-minded. Unele rețineri sunt normale, dar deschide ochii bine și vei vedea că nu ești singurul „turist” într-o nouă lume. Aproape toți sunt ca tine. Nimic nu vă diferă la început. Bine, vă diferă multe, dar și tu, și X, și Y sunteți turiști. Ajutați-vă și totul se va lumina. Am văzut o grămadă de persoane cu o frică anormală în ele. Frică să întrebe pe cineva dacă e metroul corect, dacă RATB-ul X duce unde trebuie să ajungă, unde e sala 102 pentru cursul de aruncat tăiței pe geam și așa mai departe. Fără frică. Intuiția aici este extrem de importantă. Uneori vă ajută o groază, așa că jucați cartea asta.

În al cincilea rând, nu mai am nimic de spus. E frumos să ai cinci lucruri de povestit, de asta mai trebuia unul. Îl aveți acum.

Da, cam așa am reușit eu să mă adaptez în București, ca student, după două săptămâni. Și-mi place. Este foarte obositor, dar cum am spus, ochii larg deschiși și curaj = totul va fi bine (mâinile în aer și strigă cu mine…). Astfel m-am decis să-mi fac un stil de viață din asta. Așa să fie și când voi pleca afară (când se va întâmpla asta..) și când mă voi angaja și când voi avea un copil. Totul să fie open-minded, creativ și curajos.

 

0 Responses to " Construiește-ți viitorul eliminând frica "

  1. Alex N. says:

    Felicitari ca te-ai adaptat in Bucuresti! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.