Coronavirus: „42% sunt analfabeți funcționali”

Coronavirus: „42% sunt analfabeți funcționali”

Salut, dragi prieteni, iată-ne la un nou episod despre coronavirus.

De la ultimul meu articol pe acest subiect, cazurile au explodat, astfel că am înregistrat cifre de început de aprilie, când noi încă ne aflam în stare de urgență.

Românul a ieșit la munte, a ieșit la mare, a ieșit din țară, că deh, unii trebuie să muncească, iar alții să se distreze și uite așa o făcut românul c-o ieșit direct în extrema cealaltă.

Am urmărit Știrile ProTv sâmbătă seară și mai că-mi venea să sparg televizorul când îl vedeam pe sociologul ăsta cum râde de se sparge când spune că „în țară sunt 42% analfabeți funcționali, normal că nu-ți trebuie prea mult ca să manipulezi”.

Pe scurt, e plină țara de proști și acum trecem prin valul doi pe modelul scapă cine poate.

N-aveam un alt motiv de nervi, altul decât cinismul omului ăluia când explica de ce sunt atât de mulți inconștienți în țara asta: lipsa educației.

Ia priviți și clipul ăsta:

Măi prieteni, dar cum lucrează karma asta, că face în așa fel încât covidul sau covida, mă iertați Academia Franceză, ajunge fix la oamenii care cred mai puțin în boală.

În frunte cu Marcel Pavel, omul care a făcut dublă pneumonie, nicidecum covid, deși ne spune că „a trăit clipe de groază”.

Este incredibil și felul în care, în primele zile de după terminarea stării de urgență, ți se lua temperatura în fiecare magazin, oamenii purtau măști, păstrau distanța. Poate te priveau dubios dacă nu o purtai.

Acum fix în cur îi doare.

Termometrele alea au dispărut, distanța și ea, iar masca, dacă e să fie, acoperă cumva gura, dar nu și nasul. Iar pe stradă, dacă porți mască, intri în bășcălia corporatiștilor de Victoriei, care se iau de tine că de ce porți pe stradă, după cum am pățit.

Mamă, frate, dar mor cu ăștia care poartă mască și în aer liber, pe stradă.

Prostovan de Victoriei

Lasă, prietenule, că e mai ok pentru mine așa. Nu știi ce bombardier strănută pe stradă lângă tine și hopa mitică, atunci să vezi moarte.

Nu știu dacă acesta va fi ultimul meu articol despre coronavirus, dar având în vedere efectul lor, care este fix acela de a striga către grupul care face bine ceea ce face, pot să mă lipsesc.

Ce vreau să spun e că tot ortodox info sau cum căcat e site-ul ăla care ne povestește despre pașapoarte covid în UE are mai mulți adepți. Sau grupurile de mămici și ce gătim azi de pe FB au mai mare tracțiune.

Ori preotul care predică duminică de duminică are mai multe convingere, chiar dacă îți spune să crezi în Dumnezeu și să lași masca acasă.

Până și americanii, care sunt frații noștri într-ale prostiei, vor să ne demonstreze că deși se moare pe capete la ei, trebuie măcar să mori prost:

E aproape ireal ce se spune în acest video și ce motive găsesc oamenii ăștia ca să nu poarte măști.

Este incredibil cum, în 2020, sub efectul social media, oamenii ăștia au prins o voce atât de puternică, lăsându-ne pe toți ăștia cu un cap pe umeri să ne dăm seama că, de fapt, sunt mai mulți oameni de genul ăsta, decât oameni care încearcă să facă ceva bine.

Adică gândiți-vă, oamenii ăștia contrazic ORICE spune un SPECIALIST cu ANI DE EXPERIENȚĂ în domeniu. ORICE.

  • Specialistul: poartă mască, spală-te pe mâini, ai grijă și păstrează distanța.
  • Omul de rând: VEZI STEAGUL ĂLA, E STEAGUL ȚĂRII MELE ȘI AM SĂ-L APĂR CU PREȚUL VIEȚII. MĂ PIȘ PE MASCA TA!
  • Specialistul: ….

Și chiar nu ai cum cu oamenii ăștia. Nu există argument care să-i convingă. Dacă Marcel Pavel, după covid, a refuzat să confirme că a făcut boala, ce așteptări să ai de la ei?

Când cineva pe net a spus că e fiecare pentru el, chiar așa este. Aveți grijă de voi că aici s-a ajuns.

În cifre

La noi în țară în acest moment avem focare identificate în București, Brașov și Suceava.

Duminică se înregistrau 3720 de cazuri în București, 3990 în Suceava și 1395 în Brașov (oare fiindcă a venit românul la munte în număr mare?).

Dacă urmărim harta de mai jos (vezi în detaliu aici), ne putem da seama că ceva dubios se întâmplă în Argeș, iar în Moldova amploarea virusului capătă proporții.

Harta cu cazurile totale de coronavirus din România

Când vine vorba de cazuri noi, creștem aproximativ la fel cum o făceam și în primul val, la început. Avem o medie de 300-350 de cazuri noi pe zi, iar totalul depășește pe cel al vindecaților pe zi.

Cazuri noi de coronavirus în România

După cum joacă acel grafic, ne aflăm la începutul unui nou val. Cred că e destul de clar pentru toată lumea. Ceea ce înseamnă că, logic, ne cam așteaptă niște măsuri, chiar dacă nu la fel de stricte.

Iar asta e o lamă cu două tăișuri, căci într-un fel e posibil să nu mai ieșim din orașe, după cum a zis ministrul Tătaru și în același timp, în orașe, să fie fiecare pentru el.

La cazuri active, putem urmări pe acest grafic trendul actual. Arată îmbucurător?

Creșterea e evidentă, datele pe care le avem ne indică fix asta. Nu ignor nici gafa monumentală pe care a dat-o grupul de comunicare strategică când a dat numerele de vineri, dacă nu mă înșel.

Altfel, hai să ne uităm și pe decese, unde nici acolo nu stăm bine și am început să înregistrăm recorduri.

Decese coronavirus România

Avem în acest moment cei mai mulți oameni internați la ATI din câți am avut în toată perioada, peste 200.

Ceea ce înseamnă că valul doi vine cu o putere mai mare și lovește mai grav în oamenii cu predispoziții și nu numai.

De aceea, depinde foarte mult de noi să avem grijă de noi și de cei din jur, prin urmare:

  • purtăm mască
  • ne spălăm des pe mâini și ne dezinfectăm când suntem plecați de acasă periodic
  • spălăm fructele cu apă sub jet după ce le cumpărăm
  • personal, dezinfectez și produsele pe care le iau din Mega sau orice alt magazin, căci nu știu prin câte mâini a trecut înainte să ajungă la mine
  • menținem distanța de 2m între noi, iar dacă vedem că undeva nu se respectă, spunem asta (au început să se înmulțească scandalurile la magazine, am dat peste unul șocant în care un ins cerea distanță unui tânăr și altul în care un conspiraționist nu credea în coronavirus)

Și ar trebui să fim OK.

Nu are sens să mai vorbesc de cazurile globale că o luăm rău de tot pe arătură.

Aveți grijă de voi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.