Cum a fost la #horrormovienight

Nu încercaţi să căutaţi pe Facebook, Twitter sau alte reţele sociale despre #HorrorMovieNight, că nu este vreun eveniment deschis pentru toată lumea. Este ceva ce orice grup de prieteni, colegi, mă rog, găşti în general se hotărăsc să facă din gând în gând. Cu prilejul şcolii de vară, adică proiectul Grow de la AIESEC, ne-am strâns pentru a vedea un film horror la propunerea unui trainer.

Nicio problemă, am propus filmul, [REC] (2007), film în regia lui Paco Plaza, unul dintre filmele horror sângeroase care mi-au rămas întipărite în minte. Cu un rating de 7,7 pe IMDb, filmul a avut un feedback solid, fiind apreciat de multă lume. Însă, urât a fost că partea întâi este făcută în aşa fel încât să te introducă în această lume unde infecţia se răspândeşte inimaginabil de repede, să producă o intrigă, un suspans. Acestă intrigă şi suspans, care era reprodus prin certurile într-un fel stresante, dar normale ale vecinilor şi pe care, colegii mei urmăritori le catalogau drept “plictisitoare”.

Am tăcut, dar lipsa de educaţie deja îşi spunea cuvântul. Câţiva vroiau schimbarea filmului cu altul, însă asta necesita alt timp de descărcare şi aşa mai departe. O mare greşeală s-a făcut şi prin înlocuirea subtitrării în engleză. În loc de text, s-a preferat audio în această limbă. Partea frumoasă a fost că, din toată lumea de acolo, doi traineri au dorit vizionarea acestuia în continuare, un indian şi o poloneză. Datorită lor, lumea a plecat din sală cu gândul următor : “trebuie să văd şi partea a II-a”.

Este păcat cum unii oameni, trec peste limita de bun simţ şi fac lucruri de genul ăsta. În primul rând filmul fusese ales dinainte, pregătit şi gata de rulat. Nu-ţi place, pleci acasă, nu te ţine nimeni cu forţa acolo. La final abia câţiva au înţeles că este un film bun, dar nu au cedat de la ideile de plictisitor şi scârbos. Acum gusturile nu se discută, asta-i clar.

M-am învăţat minte, data viitoare nu mai propun filme horror. Voi ce părere aveţi despre [REC] ? [REC] 2 ?

0 responses to “Cum a fost la #horrormovienight”

  1. si eu de ceva vreme incerc sa le urmaresc, sunt ceva in genul paranormal activity, numai ca de fiecare data cand dau play la film, altceva de facut si las pe mai tarziu.Sper sa le vad intr-o buna zi.:)

Leave a Reply

Your email address will not be published.