Cum a fost la Hush Fest Pitești, ediția I

By | La aer liber

hushblog

M-am lăudat pe Facebook că mi-am achiziţionat un bilet la Hush Fest (da, un bilet, adică o singură zi din două). Până la urmă m-am convins de faptul că am făcut ceea ce trebuia prin această alegere, oricum abonamentul era mai scump cu 10 lei; însă, să începem cu începutul.

Rapid ce nu mi-a plăcut : în primul rând preţul biletelor nu au fost concepute cum trebuia; adică faptul că între un bilet de o zi şi un abonament de două, diferenţa era de doar 10 lei nu a fost în tocmai ok. Consider că biletul mergea să fi fost 15 lei, iar abonamentul 30 de lei, dar nu 20 cu 30, fiindcă probabil unele persoane doreau doar o singură zi de festival, iar pentru asta dădeau cu 10 lei mai puţin decât abonamentul de două zile – cel puţin după părerea mea. S-ar mai putea spune că era mai uşor să iei abonament decât o singură zi, eventual nu veneai într-una din zile dacă nu voiai/ nu erau trupele favorite.

Continui cu zona unde s-a ţinut festivalul care n-a fost aleasă bine. În primul rând, la un festival de muzică rock nu există bănci, deloc. Poate pe undeva prin margini, dar sigur nu în faţa scenei. Era mult mai ok dacă în tot ştrandul din Piteşti sau în tot Piteştiul se găsea o zonă cu pajişte mai mare, câmp, cu gazon de preferat unde lumea putea sta şi jos pe iarbă sau în picioare dansând, sărind etc. Bineînțeles un lucru mai greu, dar prin Trivale știu câteva zone numai bune de festivaluri, nu știu însă și cât de accesibile sunt.

Că tot sunt la partea locului de desfășurare, nu a fost nicio atracţie în zona festivalului. În faţa scenei nu exista niciun gard de protecţie sau altceva, puteai foarte uşor să te urci pe scenă să iei la bătaie artiştii, că până venea cineva să te dea jos treceau anii (doar un exemplu). Bine, faptul că spectatorii nu au avut acest spirit latin și nu s-a întâmplat așa ceva denotă un lucru: nu suntem la club de manele. Rezumarea la mici și bere nu mi-a plăcut, dar e bine că au existat cum zic mai jos.

Din nou, chiar dacă mă repet, spun faptul că “Teatrul de vară” din ştrandul oraşului natal nu este un loc pentru aşa ceva. Ca să nu mai spun că design-ul scenei a fost deplorabil. Gen cărămizile din laterale + zidurile din stânga şi din dreapta scenei care puteau fi acoperite cu ceva. Ține de buget. Să nu ne întindem.

Ca food and fun, pe lateralele scenei aveam cate un grătar unde se făceau mici + o tejghea sau ceva de genul unde se servea bere. Audienţa a fost slabă, iar odată cu ea şi atmosfera. Adică lipsa de bun simţ pe care o are argeşeanul s-a dovedit şi aici. Mi s-a părut penibil momentul în care unii fani ai unei trupe de pe scenă, cereau bis, iar alţii îi injurau şi pe fanii aceia şi pe trupa de pe scenă. Păi mă tâmpitule, atâta timp cât ai plătit bilet pentru ziua respectivă, stai şi asişti la tot spectacolul, nu vii doar pentru o anumită trupă, ori te interesezi când îţi cântă trupa şi vii atunci.

byron au cântat extraordinar. (în paranteză că trebuia musai specificat)

Singurul lucru care mi-a plăcut a fost iniţiativa, faptul că într-un final, acest oraş industrial numit Piteşti, are un festival în aer liber de ROCK şi nu numai. Sper ca pe viitor, lucrurile să se regleze astfel încât organizarea, biletele, tot ce am scris mai sus şi nu mi-a plăcut – să se îndrepte cât de cât. Înainte să mă înjuraţi : nu cunosc bugetul alocat festivalului anul acesta şi ştiu de faptul că este la prima ediţie.

Eu sunt un critic mai acid, îmi place mai întâi să văd ce nu-mi place ca mai apoi să privesc și lucrurile bune. Ca trupe invitate, n-am niciun reproș, tot așa în special că s-a alocat un timp și trupelor locale de rock, fapt senzațional.

Cam atât.

0 Responses to " Cum a fost la Hush Fest Pitești, ediția I "

 1. Zozo says:

  Lasa ca editiile viitoare o sa fie mai bine. Poate invata si ei din greseli.

 2. Otrica says:

  Salut Adi ! Ce vreau sa spun…nu trebuie sa asisti la tot spectacolul daca ai platit tot biletul. Ma dau pe mine exemplu, am venit in timp ce cantau TDM si am plecat atunci cand au terminat cei de la Luna Amara si nu mi se pare lipsa de bun simt.
  In rest, imi place site-ul, faci treaba buna. Keep on posting !

  • Adi says:

   Corect, insa nu ai comentat nimic, asta vreau sa zic. In schimb, unele persoane jigneau cat le era gura de mare trupele de pe scena (fiindca nu era nici mult zgomot mai ales cand nu cantau) si pe cei din public care mai vroiau de la ele. Asta numai fiindca respectivii asteptau probabil Trooper sau Luna Amara si nu mai aveau rabdare pana atunci. Inca incerc sa-mi dau seama de ce nu s-au interesat de la bun inceput de ora la care cantau favoritii lor, astfel incat sa vina atunci la festival.
   Multumesc frumos de sustinere !

   • Liviu says:

    pentru ca organizatorii imbecili au pus o trupa ca serpenta langa un cacat ca byron

    • Adi says:

     Daca byron pentru tine a fost un cacat, imi pare rau, inseamna ca nu gusti altceva decat muzica mai zgomotoasa. byron chiar au cantat foarte frumos, un instrumental de nota 10

 3. […] Vă las acum cu impresia mea de la prima ediție din 2011. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.