Cum e cu liniştea publică ?

 Având în vedere că cică am fi în secolul al XXI-lea, lumea s-a mai modernizat, nu mai suntem nici în perioada ceauşistă; mă gândeam să vă ofer o mică povestioară legată de minunăţia asta numită “linişte publică” sau “programul de linişte” pe care bineînţeles orice bloc ar trebui să-l aibe scris pe uşa unei scări sau pe fiecare.

Să zicem că ziua, mai pe la un 16:30, îţi permiţi să ieşi la o vorbă, o sămânţă, eventual o cola cu băieţii, cum spunea perversul – “la caterincă”. Ei bine, cum se face că exact atunci, când sătul de calculator, de căldura din casă, de stresul zilelor în care nu-ţi iese nimic şi vrei să te relaxezi, să vină un astfel de locatar să îţi urle în creieri cum că faci mizerie, cum că urli prea tare, cum că e program de linişte şi logic eşti expulzat la scara ta. Celebrul clişeu deja : “dăi drumu la scara ta !” l-am auzit încă din copilărie.

E spectaculos cum a evoluat populaţia româniei, având în vedere că astăzi nici liniştit la o bancă în faţa blocului nu mai poţi sta. De asemenea, specific faptul că pe niciun bloc nu mai găsesc programul de linişte, în schimb găsesc numele asociaţiei de locatari, care mai de care mai extraordinare. Începând cu “AURORA” şi terminând cu “CALIPSO”, îmi închei aici programul.

O întrebare am însă : la voi se mai respectă programul de linişte ?

foto

0 responses to “Cum e cu liniştea publică ?”

 1. :)) Haha:)) Poate erau moşi d-ăia comunişti care au nevoie de linişte în casă non-stop şi dau drumu’ la tv doar o oră pe zi ^_^:))

 2. Adi, asa e peste tot, cred.
  O prietena de-a mea, chiar a luat (oarecum) bataie, pentru ca vezi tu, mancam seminte in fata blocului. 8-|

  • Bataie ? eu aici deja mergeam spre sectia de politie. Nu se poate asa ceva, inteleg ca vii si-mi urlii in creieri, dar de la a urla pana la o palma sau chiar cuvinte de genul “ma-ta, tac-tu, neamu tau” e lipsa de respect si se poate sanctiona cu daune morale.

   • “inteleg ca vii si-mi urlii in creieri”. Eu urlu, tu urli, el (ea) urla. Ideea este ca se scrie cu un singur “i”. Suna neplacut: tu urlii. Trebuie pronuntat ca la copii. Poate nu ai ureche muzicala, dar trebuia sa fi invatat in scoala elementara conjugarea verbelor in limba romana.

    • Ah, scuzati-ma, nu am vrut sa fac o asemenea greseala uriasa. Ciudat este ca imi scapa cam rar si o greseala gramaticala, dar totusi e bine ca exista oamenii astia ca voi care sunt nebuni dupa gramatica si dupa corectari. Astfel, iti multumesc frumos, am corectat, sper ca acum totul este ok…

  • Ideea e ca in trecut stiam de 13:00 – 17:00 si 22:00 – 7:00, numai ca acum la orice ora esti luat cu asalt.

 3. eu stau la casa, poti sa iesi si la 2:00 (numai sa nu urli prea tare) sa mananci o samanta..
  Cat despre “programul de liniste”, cat timp stai la bloc vei fi luat de vecini ca faci galagie chiar si atunci cand taci.:)

  • Adica, tu cat ai stat la bloc ai fost cicalit non-stop de vecini, iar cand te-ai mutat la casa, nu ti-a mai zis nimeni nimic ? ciudat. Eu nu creca ma voi muta prea curand la casa, deci ii mai rabt, vreo doi ani.

   • nu, am stat la bloc dar foarte putin si eram mic, deci nu stiu cum faceau vecinii, vroiam sa zic mai mult ca asa e la bloc, nu poti sa bei un suc ca iti sare lumea in cap(relatari ale prietenilor care stau la bloc.)

    • Da, la partea cu saritul in cap nici nu se pune problema, asta e clar de la bun inceput. Nu poti face nimic, iar cand se uita cineva insistent la tine e clar ca peste cateva minute trebuie sa apara politia.

  • Dar trebuie neaparat sa stati in fata blocului? Nu exista si alte locuri in care puteti sa va duceti? O carciuma, o ceva?

   • Mergem, dar seara. Oriunde in cartier in timpul zilei, n-ai unde sa stai. Ca pana la urma sa mergi zi de zi in cluburi, nu suna bine nici financiar, nici psihic. Devine o monotonie idioata..

 4. Nu stiu de unde sunteti voi da eu sunt din judetul Constanta.
  Si programu de liniste e de la 13:00 – 16:00 22:00 – 06: 00 Dar nu ma impiedica sa stau pe strada cat vreau unde vreau si sa ascult muzica cum vreau.

 5. Salut!
  Nici eu nu stiu dar in Bacau a fost intotdeauna liniste si pustiu. Ne-am zidit in propriile case si nu iesim ca e frigutz afara, ma mai plimb seara prin parc si foarte frumos dar ciudat uneori ma gandesc daca sunt inainte sau dupa pototp ca e tot asa de pustiu…

  • Am fost in Bacau si am stat o saptamana acolo, nu mi s-a parut un oras chiar atat de pustiu. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.