Cum să ajungi la Padina Fest

Aflat în creierii munților, pe Platoul Padina, în Bucegi, la 1500 de metri altitudine, Padina Fest este cu siguranță festivalul care se desfășoară la cea mai înaltă altitudine de la noi.

Având în vedere că se întâmplă unde se întâmplă, face și el parte din categoria festivalurilor la care se ajunge cu o oarecare dificultate, dar această dificultate face parte din plăcerea mersului la festivaluri.

Personal am trăit una dintre cele mai tari experiențe anul trecut, urcând pe munte până la Padina. Prin urmare, acest articol vine ca un ajutor în îndrumarea voastră către Padina. Un festival la mare înălțime, la propriu și la figurat.

Cu mașina

Cea mai simplă modalitate de a ajunge pe Platoul Padina este cu mașina. De oriunde pleci.

Mai jos se găsește o hartă cu traseul de la București la Cabana Padina, acela fiind și traseul către festival. O să las aici și un link către Google Maps pentru ca fiecare dintre voi să-și personalizeze traseul.

Dacă plecați din București, eu recomand traseul pe DN71 via Târgoviște – Moroeni. Este drept și diferența de timp nu este mare. Această variantă e și-n harta de mai jos. Drumul spre platou este bun, astfaltat, iar porțiunea lipsită de astfalt, forestieră, nu e foarte gravă.

bucuresti-padina

Cu trenul + urcat pe munte / taxi / telecabină

Se mai poate merge cu trenul. Dacă plecați din nordul țării, trebuie să aveți drept țintă stațiunea Bușteni sau Sinaia. Din Sinaia puteți lua un taxi către Platoul Padina, dar până la taxi să vedem ce facem cu trenul.

Cu trenul, un bilet întreg până la Bușteni sau Sinaia costă 41 de lei, în timp ce cu legimitație de student e 31,5 lei, iar student cu cupoane ajunge la 20,5 lei. Asta dacă pleci din București. Pentru informații legate de celălalte orașe, CFR Călători vă stă la dispoziție.

Dacă coborâți la Sinaia, puteți merge cu șofer la ocazie sau cu taxi. Personal nu am luat taxi în situația asta, deci nu vă pot da un preț exact, dar oricum variază între 25 și 35 de lei.

Diferite oferte mai puteți primi prin stațiune. O altă opțiune de la Sinaia este urcatul pe munte pe traseul Sinaia – Cabana Piatra Arsă și mai apoi Cabana Piatra Arsă – Platoul Padina.

Dacă coborâți la stația Bușteni, aveți mai multe posibilități. Puteți merge cu taxiul, dar ustură puțin mai tare la buzunare decât unul luat din Sinaia.

Bineînțeles mai adăugăm aici și șoferii de ocazie din zonă. Oferte sunt din belșug mai ales prin preajma telecabinei Bușteni.

Cum taxiul e prea scump, puteți merge pe munte pe traseul Jepii Mari sau Jepii Mici. Cel din urmă este un traseu mai dificil, dar mai scurt. Urmați marcajele cu atenție. Eu am fost pe Jepii Mari și experiența este una incredibilă. Cam 5 ore și jumătate a durat parcursul până la Padina.

Telecabina este o altă opțiune. Puteți urca cu ea pe traseul spre Babele (dus – 34 lei), apoi Peștera (20 de lei) și după aceea mai sunt 30 de minute de mers pe jos, pe traseul marcat, până la Platoul Padina.

!!! Dacă vreți să urcați pe munte spre Padina Fest, ceea ce vă doresc și vouă, aveți grijă să fiți echipați corespunzător. Detalii se găsesc pe Salvamont. Să aveți numărul de urgență Salvamont (0725826668), o hartă cu traseele montane și să fiți bine echipați !!!

Cu autocarul

Ultima variantă este cea cu autocarul. Fie că v-ați strâns o mare gașcă și închiriați unul, fie că mergeți câțiva, există și posibilitatea aceasta. Informații se găsesc pe Autogări.Ro, în funcție de orașul din care plecați și unde vreți să vă opriți, fie Sinaia, fie Bușteni.

Cam asta ar fi. Aveți grijă dacă preferați să urcați pe munte, în rest, drumul acesta chiar este unul de făcut, iar festivalul merită întreg efortul. Distracție plăcută, vă doresc!

*Articolul a fost scris inițial pentru un alt proiect.

0 responses to “Cum să ajungi la Padina Fest”

  1. Taxiul de la Sinaia pana la Padina, exact pana la locul evenimentului este 150 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.