Cum să folosim site-urile de socializare

By | Spuneri

Încep o serie nouă, de la bază, legată despre “cum să folosim programele de socializare pe internet”. Având în vedere că în ziua de astăzi, tot mai mulţi tineri ca mine îşi fac conturi pe Foursquare, pe Facebook, chiar şi pe Google+, m-am gândit că ar fi totuşi O.K. să vorbim puţin despre aceste reţele de socializare, să spunem ce sunt şi cam care-i treaba lor pe WWW (care btw, înseamnă “world wide web” – nu de alta, dar am văzut şi oameni “deştepţi” care nu ştiau pur şi simplu ce înseamnă WWW).

Astăzi vom vorbi despre website-ul ce se foloseşte foarte des de pe telefon şi are drept scop, anunţarea internetului şi implicit a prietenilor tăi, de locul unde te aflii (locaţia ta). Este vorba despre, nimeni altul decât website-ul american Foursquare. În primul rând, ce este Foursquare ? – ei bine, la un mic search pe Google, aflăm direct de la prietenul cel mai bun al motorului de căutare şi anume, Wikipedia, că Foursquare este un website social ce se bazează pe stabilirea locaţiei utilizatorului la dorinţa acestuia. Practic, Foursquare se bazează pe utilizarea acestuia de pe telefoanele cu hardware, adică cele smart.

Bineînţeles că acesta poate fi folosit şi de pe laptop sau desktop, dar fără mare treabă, având în vedere că nu poţi face altceva decât să-ţi urmăreşti statistica, lucru pe care, bineînţeles îl poţi face şi de pe telefon. Aşadar, am spus că telefonul este unealta principală cu care acest website trăieşte. Ai un smartphone în mână, dai Check-In la Unirii să zicem, primeşti nişte puncte şi dacă mai dai câteva zile la rând, fiindcă să zicem, lucrezi pe acolo, devii primarul locaţiei. Ok, asta-i partea amuzantă, însă adevărata parte unde Foursquare are rolul principal este următoarea :

– prin Foursquare, oamenii care dau check-in la un loc, pot să facă recomandări pe baza locului.

– prin Foursquare, oamenii care dau check-in pot spune ce se întâmplă acolo la momentul acela (ex. : aglomeraţie mare în trafic) – astfel prietenii respectivului ştiu să se ferească de locul respectiv

– prin Foursquare găseşti recomandări de la utilizatori legate de restaurante, hoteluri, baruri şi aşa mai departe (cam aici e baza)

Aşadar dragii mei, ca o concluzie : Foursquare este un website unde voi, ca utilizatori ai acestuia, vă bifaţi anumite locuri de-a lungul zilei, faceţi recomandări prietenilor de locuri din oraş care v-au rămas în inimă după ce-aţi pus pasul acolo şi socializaţi la greu cu întâlniri. Atenţie, recomand să nu faceţi check-in-uri pe Foursquare în timpul şcolii pe la biliard sau alte locuri necreştine (poate foloseşte şi directoarea). De asemenea, are legătură directă de share (dacă vreţi) cu Twitter şi Facebook, astfel, ştiu şi prietenii de pe FB şi TW pe unde umblaţi.

FOURSQUARE NU SE FOLOSEŞTE PENTRU CA VOI SĂ SPUNEŢI CĂ SUNTEŢI ÎN PAT SAU PE W.C. Serios, pe cine credeţi că interesează asta ?

 

0 Responses to " Cum să folosim site-urile de socializare "

 1. Adrian says:

  foarte interesant, mi se pare mai bun ca FB, foursquare are un rost, te ajuta un prieten (sa zicem ca vrei sa eviti o zona aglomerata sau s-a petrecut un accident) cat nu te ajuta 100 pe FB.:)

  • Adi says:

   Da, dar vezi tu, prin Foursquare vad numai prietenii tai care sunt pe Foursquare. Daca mai bifezi si optiunea de “share on Facebook”, atunci s-ar putea sa evite poate mai mult de dublul prietenilor tai de pe Foursquare instiintati de asta.

 2. Manciu says:

  Foursquare e foarte bun, dar, exact cum spui si tu, pe ceva mobil si smart. Nu stiam mare lucru despre foursquare pana mi-am luat telefonul cu android.
  Si btw…sunt foarte multi “destepti” care nu au habar de ce inseamna WWW:)

 3. […] trecută v-am vorbit despre cât de util este Foursquare şi pentru ce se foloseşte el mai exact. Astăzi a venit momentul să vorbim despre un program pe […]

 4. […] este foarte bun de folosit în strânsă legătură cu Foursquare, numai că atunci când vreţi să faceţi check-in pe site-ul respectiv, să bifaţi şi share-ul […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.