Cum să folosim site-urile de socializare #2

By | Spuneri

Data trecută v-am vorbit despre cât de util este Foursquare şi pentru ce se foloseşte el mai exact. Astăzi a venit momentul să vorbim despre un program pe care, nu toţi adolescenţii îl folosesc, nu multă lume îl foloseşte în general de fapt şi anume LinkedIn.

Cu un număr de 115,8 mil. de utilizatori, LinkedIn este un website de socializare pe profil business. Acesta te ajută să-ţi construieşti CV-ul pe baza cunoştinţelor tale, dar te şi ajută să te angajezi, să intrii în diferite grupuri de interes. Santa Monica, este locul unde a luat fiinţă, adică tot de la americani. Nu dau foarte multă atenţie acestui site decât tinerii webmasteri sau cei care caută o metodă modernă de angajare. Motivul pentru care am scris de LinkedIn în acest al doilea articol al seriei “cum să folosim site-urile de socializare pe internet” este tocmai acela că nu multă lume apelează la el.

Prin LinkedIn, CV-ul tău are o faţă modernă, prin LinkedIn ai posibilitatea să-l printezi şi să te mândreşti când mergi la un interviu pe lângă deja arhi-cunoscutele, clasicele CV-uri de la librăriile pe care scrie mare pe uşă – xerox. Poţi să urmăreşti activităţile marilor companii de pe piaţă (la alegerea ta piaţa, bineînţeles). De asemenea poţi oricând să-ţi conectezi contul de Twitter sau Facebook cu cel de LinkedIn, ceea ce din nou este un avantaj.

Mari dezavantaje nu am găsit, tot ce pot spune aici este că trebuie să acorzi ceva timp pentru a înţelege cum sunt aranjate setările prin website, pe unde îşi are locul opţiunea de “contul meu” şi aşa mai departe. Eu consider LinkedIn un website care-mi oferă un plus la CV mai târziu. De fapt, de fiecare dată când mai termin un curs şi primesc o diplomă sau mai realizez ceva notabil, am grijă să actualizez CV-ul pe site.

0 Responses to " Cum să folosim site-urile de socializare #2 "

 1. Yamasha says:

  Eu am stat 5 minute pe site-ul asta in care mi-am facut cont, completat toate cele si apoi delete account…nu mi se pare atragator din niciun punct de vedere.
  Momentan ma impac f bine cu google+ …in rest..

  • Adi says:

   De ce nu ti se pare atragator ? intr-adevar, asa cum am zis si in finalul articolului, trebuie sa-i acorzi ceva timp ca sa vezi pe unde stau lucrurile fiindca nu-i chiar asa user-friendly la prima vedere, dar eu zic ca dupa ce-ti faci CV-ul si vezi cum stau lucrurile, nu mai devine asa de “in ceata” si neatragator. 🙂

 2. Yamasha says:

  Nu ma incanta site-urile incarcate, cu tot felul de linkuri, de briz-briz-uri. Imi plac cele simple, rapide. cu informatia la indemana.

 3. Bogdan says:

  nu folosesc linkedin

 4. Zoly says:

  Am cont insa nu prea mi-am batut capul cu el. Poate va venii si vremea lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published.