Cum să folosim site-urile de socializare #3

Twitter. Platforma de mini-ştiri deja arhicunoscută pe care activează în acest moment, nu mai mult, nu mai puţin de 100 de milioane de utilizatori de diferite naţii, religii etc. Twitter este acel website care îţi permite să te exteriorizezi în doar 140 de caractere (microblogging platform). Genul ăla de loc unde trebuie să spui ceva rapid şi concret (a.k.a scurt şi la obiect). De asemenea este folosit de site-urile de ştiri pentru a oferi un teaser legat de, bineînţeles o ştire.

Twitter este foarte bun de folosit în strânsă legătură cu Foursquare, numai că atunci când vreţi să faceţi check-in pe site-ul respectiv, să bifaţi şi share-ul pe Twitter (asta dacă aveţi contul de Twitter atribuit la profilul de Foursquare al dvs.) – de ce ? – foarte simplu, pentru ca urmăritorii voştrii să poată observa unde sunteţi, ce recomandare faceţi, ce blocaj în trafic este şi unde şi aşa mai departe.

Acelaşi site despre care vorbim astăzi, este singurul nepopulat de oameni inculţi, încă. Prin “oameni inculţi” mă refer la acei oameni cu lanţuri la gât şi dolari în mână în formă de evantai. Din păcate nu au fost în stare să prindă adevărata folosinţă a acestui website. Chiar, la ce bun Twitter ?

  • aflii ştiri în mod rapid, live
  • eşti permanent conectat la noutăţile din jurul tău (cam acelaşi lucru cu ce e mai sus)
  • poţi urmări persoane şi asociaţii / firme mă rog, după propriul interes
  • poţi face liste cu persoanele care ţi se par cele mai interesante (oferă lucruri bune de văzut)
  • te învaţă să spui ceva scurt şi la obiect
Ca orice site, nici aici nu-i ok să spui ceva total aiurea, ceva neinteresant cum ar fi celebrele saluturi de “bună dimineaţa” şi “noapte bună”. De obicei nu interesează pe foarte multă lume lucrurile ăstea, cel puţin nu pe oamenii serioşi (da, nu-i obligatoriu să fi neserios ca să scrii ceva de genul exemplelor de mai devreme). Ok, ca o încheiere : dacă cauţi un loc unde să fi informat la minut cu ceea ce se întâmplă în lume (orice domeniu), Twitter este locul perfect pentru acest lucru.

0 responses to “Cum să folosim site-urile de socializare #3”

  1. Nu mi se pare cine ştie ce,îl folosesc mai mult pt promovare a blogului,redirect către articole,pt followers.

  2. la fel ca paul… pentru blog

    inainte.. il foloseam mai des de pe mobil dar de la o vreme nu l-am mai folosit

  3. Il foloseam mai des inainte, dar acum parca nu mi se mai pare chiar util sa scriu toate prostiile intr-un tweet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.