Cum să te împuști singur în picior

Cum să te împuști singur în picior

Dacă aveați impresia că PSD-ul poate fi mai penibil decât tot ce a făcut până acum în istoria sa, vă înșelați amarnic.

Întotdeauna e loc de și mai mult penibil. Și penibil mi se pare, sincer, un cuvânt de o forță prea slabă pentru ceea ce se practică acolo la ex-FSN.

Mai degrabă ar fi vorba de nimicnicie, de rea voință, de lipsă de scrupule. Lucruri cu care psd-ul ne-a tot obișnuit, mai ales în ultimii 4 ani.

Ce s-a mai întâmplat de data asta? Pai să vă povestesc câte puțin despre orașul meu natal, Pitești.

La Pitești și cu precădere județul Argeș, psd-ul a condus cam 80% din drumul democratic al țării ăsteia de până azi. Dacă nu cumva și mai mult.

Argeșul nu a votat aproape niciodată liberali. Numai că după ultimele mizerii ale partidului unic, până și argeșenii au înțeles că băieții ăștia n-au alte interesuri în afară de proprii clienți.

Pe 19 septembrie a fost vizită de campanie electorală la Pitești. Marcel Ciolacu, nimeni altul decât băiatul care se poza cu Omar Hayssam a venit să-l susțină pe Cristian Gentea.

Cristian Gentea este președintele executiv PSD Argeș, președintele boardului administrativ al F.C. Argeș, dar și președintele comisiei pentru urbanism, amenajarea teritoriului și arhitectură al Consiliului Local Pitești.

Pe lângă tot ceea ce știm că-i mai rău cu pesedeul, oamenii ăștia chiar nu se satură din a face porcării.

Cristian Gentea și-a anunțat candidatura la primărie în aceeași zi în care F.C. Argeș a promovat în Liga I.

Cine nu crede că pesedeul și Gentea s-a folosit de clubul F.C. Argeș ca vehicul electoral, atunci n-are treabă cu politica.

Oricum, dovada a venit în ziua vizitei lui Ciolacu la Pitești. După conferința de presă și toate cele, unde credeți că s-au îndreptat domniile lor?

Da, la stadion. Acolo, s-a produs greșeala care n-o să-i aducă primăria lui Gentea (dacă piteștenii votează cu cap și pricep din asta ce trebuie priceput), dar implicit și scufundarea clubului F.C. Argeș.

Gentea i-a înmânat lui Ciolacu, ca nu știu ce simbol, tricoul cu numărul 10 al clubului local. Ori nu trebuie să fii mare fan fotbal ca să știi cine a fost număr 10 în istoria Argeșului.

Să-i dai numărul lui Dobrin unui șef de partid penal e ca și cum dai cu șutul în tradiția și istoria unui loc.

Și Gentea nu a priceput asta.

Prin urmare, nu mult a durat până când gardurile și zidurile orașului au fost împânzite de tag-uri.

Pe grupurile fanilor echipei locale e numai foc și pară. E și normal, echipa are cel mai slab debut de campionat, 1 punct după primele 4 etape.

Nici cu Penescu, în sezonul retrogradării, Argeșul nu a avut un asemenea start de campionat. Atunci au reușit să ia măcar 3 puncte din prima etapă.

Așadar echipa nu merge, iar după transferurile realizate, totul pare mai degrabă o situație de conjunctură. Ceva să meargă sezonul ăsta.

Nu mai zic de clipul de campanie în care mai multe foste glorii ale F.C. Argeș, precum și antrenorul Ionuț Badea, își arată susținerea pentru Gentea.

Grotesc.

Și ceva amuzant: Augustin Eduard e trecut în clip ca om al perioadei de glorie ale Argeșului. Adica 1972. În 1972, Eduard avea 10 ani…

Părerea mea e că fără Gentea la primărie, Argeșul se întoarce în liga a II-a. Și asta e chiar dureros.

Dar Piteștiul și Argeșul au nevoie de o gură de aer proaspăt.

2 responses to “Cum să te împuști singur în picior”

Leave a Reply

Your email address will not be published.