Da, da.. şi românu’ are talent

By | Gânduri

Ok, acum hai să vă spun eu cum văd treaba asta cu Românii au Talent. De la început mi s-a părut un alt jaf, copiat din afară, marca pro tv. De fapt, hai să recunoaştem, pro tv-ul n-are nicio vină în tot acest amestec nenorocit de iluzii şi speranţe. Pe lângă faptul că cei trei crai de la răsărit, de fapt mai mult domnul mihai petre, s-a purtat cu concurenţii ca nişte gunoaie, făcându-i să-şi blesteme zilele că măcar au încercat, au mai fost şi magicienii cu telefoanele în mână care au votat-o pe maica tereza. Chiar stau şi mă întreb, oare suntem atât de chiori ?

M-am enervat încă de când nicio trupă de dans, n-a intrat în finală şi a fost preferată din nou ceea ce românilor le place, BĂTAIA. Eu chiar am o problemă cu violenţa să ştiţi. Sunt probabil cel mai paşnic om de pe planetă, dar când vine vorba de bătaie, mă scârbesc efectiv. Nu înţeleg care-i plăcerea unui om atunci când se uită la un meci de box sau la o partidă daia în cuşcă, de MMA, în care vezi cum aia îşi zbor practic creierii cu lovituri de pumni. Să nu mai zic de teatrul de 2 lei ce se numeşte wrestling. Acum nu înţeleg, de ce Akikay (sau cum s-o scrie) şi de ce nu DFC ? de ce arte marţiale şi nu dans ? aaaa că lumea se duce în club, se îmbată toţi pulă şi apoi se iau la bătaie, e altă poveste, cred.

Acum, să vorbesc de finală. Oameni buni, m-am uitat la steaua – dinamo. După ce s-a terminat, am apucat să revăd clipurile cu participanţii, de fapt cu cei până în băiatul cu beatbox, care btw, are tot respectul meu. Finala asta a avut talent, valoare şi milă. Probabil vă daţi seama despre cine vorbesc sau poate nu. Talentul a fost Dinu Valentin, valoarea a fost reprezentată de trupa Ballance, iar mila de Adrian Ţuţu. Şi da am înţeles, nu sunt nesimţit, povestea lui este cu adevărat tristă şi mulţumesc lui Dumnezeu că ai mei încă sunt aici lângă mine, dar totuşi, care-i talentul lui ? – cunosc oameni care ştiu mult mai bine să facă rapping. Faptul că l-a imitat într-un fel pe Guess Who, probabil i-a şi adus voturile, dar talent în niciun caz.

La fel ca şi alegerea între dans şi bătaie, aici a fost tot mâna românului. Eu nu am văzut niciun minut pe faţa omului ăluia, ce are de gând să facă cu atâţia bani. Chiar îmi este puţin frică ca nu cumva s-o ia pe urma marilor cântăreţi de gen, autohtoni. Sper ca măcar aici să demonstreze că a meritat acest premiu. Acum probabil vă întrebaţi cum de l-am omis pe Narcis Ianău. Ei bine, contratenor să fi, e ceva. Iar el a ajuns în finală, şi-a atins scopul, iar oameni care să-l vadă zic eu că a existat. Îl văd ajungând undeva la o operă celebră din afară. Ok şi cam asta a fost pentru acest prim sezon din românii au talent. La următorul voi face tot posibilul să nu mai văd nimic, doar dacă va exista cineva cu adevărat să merite.

 

0 Responses to " Da, da.. şi românu’ are talent "

 1. TED says:

  Mie mi-a placut de Adrian Tutu, il vad un viitor Cedry2k :)) .

 2. DannielPH says:

  Data viitoare sa vad cum stau cu talentele, planuiesc sa ma duc si eu.

 3. TED says:

  copilul asta e trecut prin viata, a intampinat multe necazuri, de acolo si maturitatea din versuri. mie mi s-a facut pielea gaina cand am ascultat melodia din finala. din punctul meu de vedere, daca o tine in continuare asa, ajunge mare. nu a cantat doar, versurile sunt tot ale lui. sunt multi SUS, incapabili sa-si faca singuri versurile.

  pana la urma trebuie sa se aleaga un castigator. stai tu linistit ca nici ceilalti nu o sa o duca rau de acum incolo, cine a trebuit i-a vazut.

 4. Salih says:

  Adi sincer nu mam uitat la finala pentru ca,dupa parerea mea “proprie si personala” nu avea rost sa ma uit,poate doar pentru Dinu Valentin care a facut ce a putut mai bine si consider ca un impresar deja a pus ochii pe el(cel putin asa vreau sa cred), si cine ar mai fi fost pentru care merita sa schimb canalul pe protv Narcis Ianau care facea ceva iesit din comun.Si mie nu mi-a parut ca Adrian Tutu ar avea vre-un talent,e adevarat ca a intampinat lucruri grele la viata lui, dar a castigat la mila publicului.Am vazut la emisiunea din Turcia oameni de o mie de ori talentati ca Adrian si baiatul cu beatbox.Ca sa va dau si exemplu un baietel din Turcia de vreo 10-12 ani facea beatbox la flaut.Si apropo nu spun ca turcii sunt talentati si romanii ba, ca in sezonul al doilea la ultimii doi in finala au ramas un magician care te lasa socat(era din Iran individu’) si unu care imita personaje.Si a castigat ala care imita…
  Oricum adevaretele talente nu o sa iasa la protv pentru ca ei sunt de mult plecati in tari straine.Uitati si exemplul http://www.youtube.com/watch?v=e1r9juJfkcc

 5. alex n. says:

  Sincer, in toate cele 3 melodii, Tutu spune acelasi lucru. Au acelasi mesaj! Ca si la alte emisiuni, povestea din spatele concurentului castiga.

 6. Bucur says:

  a fost votat dupa povestea lui de viata mai mult zic…talent are Valentin spalatorul de masini…

 7. Alexander says:

  Subscriu opiniei ca acest baiat a castigat preactic din mila si nu de prea mult talent. Ar trebui sa ne bucuram totusi, nu? Romanii sunt milosi…

 8. […] tăcere când vine vorba despre ei. Multă baftă finaliştilor şi s-avem parte de spectacol! Nu ca anul trecut… /* Share […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.