Da, este un meci important

Am vrut să evit de data asta un articol cu numele România vs. Bosnia, deoarece Google are deja mii dacă nu cumva zeci de mii de pagini indexate cu un asemenea titlu la ora aceasta. Este un meci foarte important, venim după nişte jocuri în grupă de toată ruşinea. Am ajuns iată acum, în al 12-lea ceas să stăm după o naţională precum Bosnia. De altfel trebuie spus că este una imprevizibilă, mijlocul şi atacul este cam tot ce poate oferi o naţională precum Bosnia, în timp ce apărarea este una a necunoscuţilor. Nu trebuie să uităm că această naţională are şi unele probleme pe la FIFA şi UEFA, nu vreau să intru în detalii acum, dar vă mai pot spune faptul că aceştia pe 1 aprilie află dacă mai aparţin de FIFA şi UEFA. Ne-am mai întâlnit cu ei de două ori, o dată în România când i-am bătut cu 2-0 şi o dată la ei când i-am bătut şi mai rău, 3-0. Îmi este frică dacă pot zice aşa de sclipirile lui Edin Dzeko, este un jucător foooarte bun, vă spun fiindcă urmăresc weekend de weekend Bundesliga, iar până să se transfere acesta juca la Woflsburg incredibil. Se pare că Dzeko nu s-a familiarizat prea bine cu fotbalul din Anglia şi la Manchester City fiind mai mult rezervă. Tot ce contează acum este moralul nostru, Bosniacii sunt mult mai sus ca noi şi au clar prima şansă, înafară de cea a terenului propriu. Se uită de sus la noi, iar ei sunt foarte conştienţi de faptul că dacă noi pierdem, suntem umiliţi, se termină şi o generaţie, iar Euro nici măcar un vis nu mai poate fi.

Nu vreau să spun acum jucatorii ce vor face parte din echipele de start, nu are rost, aş vrea să continui tot aşa într-un stil de comentariu. Jucătorii cheie sunt clar Adrian Mutu pentru noi şi Edin Dzeko pentru ei. Sunt amândoi jucători cu valoare, jucători ce pot face diferenţa în teren, jucători ce o dată prinşi cu faţa spre poartă, devin un real pericol. Mare minus la noi este Chivu, care se pare că nu a reuşit să se refacă şi va sta cu Bosnia. Încă nu am auzit nimic legat şi de meciul cu Luxemburg, dar având în vedere că vrea să prindă derby-ul Inter – AC.Milan, cred că va sta şi cu luxemburghezii. Am văzut aseară cât s-au chinuit francezii să le dea două goluri celor de la Luxembrug, aşadar nu pot spune că meciul de marţi de la Piatra Neamţ va fi foarte uşor.

Un pronostic din partea mea, 0-1 pentru noi, va marca chiar Marica. Având în vedere că nu joacă Chivu, tare mi-e să nu primim ceva de la Dzeko.

Bosnia şi Herţegovina vs. România, diseara la 20.15 pe ProTV. Hai România !

0 responses to “Da, este un meci important”

    • @Bucur : Nu mai are rost sa mai fac un alt articol, ar fi prea multa vorbarie pentru un meci si defapt o nationala prea slaba…

Leave a Reply

Your email address will not be published.