Dacă tu nu zici, lasă că aducem pe altul să zică

suarezdailymailNu m-am mirat la ceea ce a fost să se petreacă în România în săptămâna aceasta. Moartea lui Sergiu Nicolaescu, Dumnezeu să-l ierte, n-a avut urmări liniştite aşa cum ar fi trebuit să se întâmple într-o societate civilizată, astfel că, din nou religia, oamenii proşti şi televiziunile de prost gust au adus scandalul în împrejurimi, dat fiind faptul că noi, românii, nu suntem o naţie civilizată, dar dăm cu capul în zidul creştinesc atunci când trebuie, adică mereu.

Acum că am făcut un incipit în care mi-am şi dat cu părerea despre naţia românească pe scurt, vreau să vorbesc despre altceva. Vreau să vorbesc, pe undeva despre rahaturile ce se petrec în televiziunile de pretutindeni, nu numai de la noi, dar de data aceasta pe un caz concret, în fotbalul mondial. Presupun că cei care urmăriţi partide de fotbal, îl cunoaşteţi pe Luis Suarez? Hai că trebuie, n-aveţi cum, atacant de clasă mondială, căpitanul la Jocurile Olimpice din 2012 a Uruguayului, joacă la Liverpool, tată, ce mai vreţi voi. Da, despre el vreau să vorbesc.

Dând la o parte faptul că sunt fan înfocat al echipei Liverpool, vreau să scriu dintr-un punct cu totul obiectiv. Vreau să discut despre media de acolo şi diferitele reacţii ale publicului şi oamenilor de fotbal.

Astăzi, a avut loc meciul din cupa Angliei dintre echipa de liga a cincea, Mansfield şi Liverpool. N-a fost un meci uşor pentru cormorani, aceştia chinuindu-se şi găsindu-se pe final de partidă respingând mingi la nimereală departe de al lor careu luat cu asalt de echipa gazdă. În fine, într-una din fazele partidei, Luis Suarez a pătruns ca un buldozer în careul celor de la Mansfield, şutând în ultimă instanţă în portarul advers. Ce-a urmat pe urmă, a fost o minge care l-a lovit în mână pe atacantul uruguayan, acesta, vizibil nervos şi supărat pe insuccesul fazei trăgând la poartă. Spre surprinderea lui şi a tuturor celor prezenţi, golul s-a acordat, considerându-se valid.

Imediat au început mişcări de forţe în public, injurii la adresa atacantului, jucătorii sărind pe arbitru, lucruri normale la un meci de fotbal când eşti dezavantajat. Final de meci, scor 1-2 pentru Liverpool cu această fază fiind cea decisivă. Nu vreau să dau numele televiziunii, deşi ar fi ok s-o fac, însă, această televiziune vine la antrenorul celor de la Mansfield, Paul Cox, la final de partidă, începând să-l provoace pe acesta căutând probabil un headline pentru website în cel mai scurt timp posibil. Care a fost răspunsul acestuia? A fost clar că Luis a tras în poartă de supărare, cu siguranţă n-a crezut în primă instanţă că se va valida golul. 

De altfel, un om corect, cinstit, care, ştiind problemele din Anglia ale lui Luis Suarez, n-a sărit la gâtul acestuia. Ceea ce a fost disperant însă, au fost modurile televiziunii de a căuta nod în papură. După interviul fără succes acordat lui Paul Cox, aceştia s-au îndreptat rapid către tânăra, fără experienţă în domeniu, soţie a patronului şi în acelaşi timp manager executiv al clubului. De acolo au scos ceea ce au dorit, chiar dacă n-a venit din partea unui profesionist al jocului. Între timp, alţii loveau moaca atacantului la greu. (vezi foto sus stânga)

Morala acestui lucru, este că media va încerca întotdeauna să caute extraordinarul. La un moment dat, uită chiar faptul că suntem oameni, că toţi avem un caracter şi o poziţie socială şi ne muşcă ca mai apoi să ne muşcăm între noi precum câinii, fără să mai ţinem cont de condiţiile în care se petrec anumite evenimente. La fel şi în cazul Sergiu Nicolaescu, omul a avut o doleanţă, de ce nu aduci oameni care să vorbească despre această doleanţă? De ce aduci preoţi care să aducă profeţiile lor în spatele căruia se ascund bani groşi?

Media miroase a căcat din ce în ce mai rău.

0 responses to “Dacă tu nu zici, lasă că aducem pe altul să zică”

  1. “căpitanul la Cupa Mondială din 2010 a Uruguayului” – Gresit!
    Cel de care vorbesti este Diego Forlan. Suarez e atacant in primul 11, atat si nimic mai mult.

    • Nu stiu de ce am avut impresia ca pe undeva a fost si capitan al nationalei sale la cupa mondiala din 2010, oricum a fost ales capitan la Jocurile Olimpice de la Londra de anul trecut, asadar am facut modificarile. Multumesc de atentionare, cu toate acestea, repet, tot a fost ales capitan in nationala, ca raspuns pentru acel “atat si nimic mai mult” din finalul comentariului tau.

Leave a Reply

Your email address will not be published.