Dansul Florilor a ajuns la ediţia a XXIV-a

By | Spuneri

Când dansul sportiv a apărut în România prin domnul Viorel Năstase, oraşul lalelelor a fost primul să găzduiască un concurs de astfel de gen. Era pe atunci anul 1984, iar categoric vremurile erau altele. Dansul era mult mai simplist, numărul de dansatori mult mai scăzut, calitatea mult mai slabă şi ea faţă de ce vedem în zilele noastre la concursuri.

Anul acesta, Dansul Florilor ajunge la ediţia a XXIV-a şi se desfăşoară acolo unde i-a fost locul mereu, adică la Sala Sporturilor. An de an sute de persoane au văzut Piteştiul cu ocazia acestui concurs, sala s-a umplut de atâtea ori, iar spectacolul n-a lipsit niciodată. Sunt dansator de atâţia ani, însă atmosfera atât de intensă ca la Dansul Florilor nu am simţit decât la Campionatele Naţionale.

Este ceva aparte, acest concurs are o istorie incredibilă, iar dacă mi-aţi permite să fac o comparaţie, aş compara acest feeling cu cel când intrii pe Anfield Road sau hai să spunem pe stadionul echipei favorite de fotbal (dar tot prima varianta e mai elocventă). Numai că aici este acea căldură sufletească ce s-a păstrat ani şi ani, acea iubire pentru dansul sportiv de societate. Când intrii pe ring şi vezi lumea scandându-şi perechile favorite, iar sala este plină ochi pare incredibil, simţ efectiv cum îţi fuge capul de pe umeri.

OK, destul cu relatările mele de dansator, e momentul ca şi voi să simţiţi ceea ce simt eu, fiindă voi, ca spectatori, fani ai dansului nu faceţi altceva decât să contribuiţi la această atmosferă, să adaugaţi şi voi la iubirea pentru dans. Am onoarea aşadar, de a vă invita la această ediţie a XXIV-a la Sala Sporturilor, pentru a urmări cele mai bune perechi de dans sportiv din ţară întrecându-se în paşi de dans pe ritmuri latino-americane şi standard.

Întreg spectacolul ţine de vineri, 4 mai de la orele 14:00 până duminică seara la orele 21-22:00. Costul unui bilet este de 12 lei, dar asta nu se compară cu atmosfera din sală.

Leave a Reply

Your email address will not be published.